Stilske lekcije Audrey Hepburn

Zanimivo, kako ostaja nesporna ikona vseh časov. In zanimivo, kako so jo ženske takrat oponašale ter kako jo oponašajo tudi danes. In nikoli ne zgrešijo. Občudujem ikone, ki so imele svoj stil, prav tako občudujem preprostost, ki ni tako enostavna, kot se zdi. Poglejte malo črno obleko: če nimaš pravih dodatkov, je res neopazna, če ne že skoraj dolgočasna. Ko pa dodaš bisere, prave čevlje, rdečo šminko, postane kultna. Audrey je to znala, na različnih področjih. Njena modna dediščina je ogromna, a tukaj sem strnila nekaj dobrih lekcij, ki se jih držimo še danes.

Balerinke

Vedno se mi zdi zanimivo, kako jih moški ne marajo, me pa jih obožujemo. Res so udobne, hkrati tudi lepe. Črne so nujne, potem še vse ostale; če smem dodati: ne pozabite na živalski potisk.

Foto: Getty – Balerinke

Karo vzorec

Lep je povsod, a te njene hlače so bile res vrhunske. Zelo poletne, neobremenjene, ženstvene in, jasno, lepe z balerinkami. Visok pas naredi svoje.

Foto: Getty – Karo vzorec

Viseči uhani

Poskrbijo za vse. Sofisticirani, zahtevni, elegantni in super šik. Všeč mi je, ker prav poudarijo obraz in ni nujno, da jih nosimo z elegantno obleko. Meni so prav ljubki z blazerjem in T majico.

Foto: Getty – Viseči uhani

Mala črna obleka

Čeprav so o tej obleki napisali vse in še več, se mi zdi aktualna in še bolj priljubljena v času, ko dejansko potrebujemo predvsem varnost. Tudi modno. Elegantna in za vse postave, v midi različici je najlepša.

Foto: Getty – Mala črna obleka

Bež barva

Ta slika je iz njenega zadnjega filma, potem je šla v pokoj in ostala aktivna na drugih področjih. Ta pletenina s kitami v bež barvi bi bila lahko iz kolekcije 2021. Dejansko je večna.

Foto: Getty – Bež Barva

Pas

No, na to temo bi lahko res veliko napisala, ampak mislim, da je vse jasno, kako pravzaprav pas poskrbi za lepo figuro. Audrey je bila tako ali drugače izjemno ozka v pasu, kar je dodatno poudarjala s krili na A in pasom, vedno na pravem mestu.

Foto: Getty – Pas

Obroč za lase

Vse se vrača, mar ne? In seveda je tudi obroč kos, brez katerega ne bo šlo. Kot sem že neštetokrat napisala: ni le za mlada dekleta. Zdaj so še kako v modi, a četudi ne bi bili, je dobro, da imamo vsaj kakšnega v predalu.

Foto: Getty – Obroč

Črn puli z visokim ovratnikom

Tres chic, najbrž zato, ker je najbolj preprost kos, ki ga poznamo. Vedno poskrbi za lepo figuro, dober stil, odlično mero ženstvenosti. Izredno lep z bež barvo ali v total black različici. Tudi puli je must have.

Foto: Getty – Črn puli
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Prelepa ženska, ena najlepših vseh časov. Njena zunanja lepota je izražala tudi njeno notranjo lepoto, tisti njen čudoviti pogled in oči kot bi zares zrcalile njeno dušo, njeno pristnost, naravnost… Menim, da je to je to tisto, kar jo ločuje od številnih drugih lepotic, zlasti pa današnjih “instagram” lepotic.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.