Štiri enostavni nasveti za lep, poletni dom

Vedno sem zelo pozorna na dom in zelo rada imam okoli sebe stvari, ki so lepe, urejene in v skladu s tem, kar sem. Z leti sem se naučila, da podobno kot obleke, tudi dom potrebuje spremembe in mnogokrat je tako, da so te skladne s tistimi, ki jih doživljamo v življenju. Mislim, da se je v tem smislu tudi mentaliteta sodobne ženske spremenila: če so naše mame nabavile dnevno sobo za vse večne čase, bomo danes zanjo z lahkoto odštele manj denarja in jo bomo prav tako z lahkoto tudi zamenjale. Tudi na področju dodatkov za dom obstajajo trendi in so v letošnjem poletju zelo jasni. Obiskala sem Harvey Norman in se prav prepustila lepim ambientom in barvam ter našla veliko lepega in koristnega za svojo hišico.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Gozd in narava

Ali bolje rečeno zeleno in leseno. Gre za velik trend, ki se je deloma razvil tudi zaradi epidemije, ki je v zadnjem letu naredila celo nekaj dobrega. Dojeli smo, da so gozdovi naša vitalna limfa, narava je ljubezen, les je pristen in deluje blagodejno na vse čute. Če vse to spojimo in izberemo dodatke, kose pohištva, rastline, blazine, ki v spomin prikličejo vse to, potem postane dom popoln.

Naravni materiali in prijazne barve

Od ratana do bombaža – prav poleti zaživijo naravni materiali, ki pa so vedno dobrodošli. In naraven je tudi njihov izgled, zato so v ospredju svetlo rjava, bež, umazano bela in vsi odtenki zelene. Z umetnimi ali pravimi rožami lahko vse skupaj zelo popestrite, a nikar ne pozabite, da je dom predvsem kraj za spokojnost in počitek, zato je kar dobro, če ni preveč kričeč ali moderen v smislu, da nabirate trende, ki utrujajo.

Foto: Zen za Harvey Norman

Rastline, prave ali umetne, povsod

Celo v kopalnici in seveda v vseh ostalih ambientih, z balkonom ali teraso vred. Super je, če imate prave rastline doma in jih tudi negujete, a nič ni narobe, če stavite na umetne zato, ker ni časa, ali preprosto zato, ker vedno delujejo brezhibne. Umetne rože so se v zadnjih letih zelo razvile in danes izgledajo, kot bi bile prave. Hkrati zelo popestrijo videz doma.

Ruralno in ročno

Morda celo malo grobo, a ponovno zelo pristno. Ruralno in ročno narejeno ima danes nedvomno velik čar in hkrati tudi vrednost. Lahko si omislite nov hobi in sami izdelujete dodatke za dom, lahko pa stavite na izdelke, ki so res posebni in imajo svojo zgodbo. Pomembno je, da pustijo pečat in vam nekaj povedo. Doma si lahko omislite tudi kotiček s tapetami, kjer potem postavite vse izdelke v tem slogu tako, da pričarate občutek domačnosti in pristnosti.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

In nikoli ne pozabite, da je tudi kupovanje dodatkov za dom igra, ki se dotakne duše in nam podarja trenutke sreče. Danes pa je prav gotovo tako, da z malo denarja lahko poskrbite za velike spremembe in še večje užitke.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.