Štiri napotki za popestritev vašega doma

Moram reči, da Američani to zadevo resnčno obvladajo. Pride jesen in si omislijo bele in oranžne buče, ki krasijo stopnice pred vhodom v hišo. Zraven dodajo še javor, ki s svojimi barvitimi listi poskrbi za pristno jesensko vzdušje. Ko pa jesen ugaša in pride zima, so na vrsti tiste drobne, bele lučke ter snežinke na steklenih površinah in hop, dom ima takoj novo podobo. Tudi sama se tukaj zelo najdem. Všeč so mi detajli in majhne spremembe takrat, ko se zamenja sezona, saj se mi zdi, da jih vsi potrebujemo. Torej ne le novo garderobo, temveč tudi nekaj novega za dom, ki predstavlja našo dušo.

Stavite na blazine, preproge in zavese

Gre v resnici za dodatke, ki še najmanj stanejo. Jaz imam doma prav sezonske, čeprav je na koncu tako, da poletne še najbolj uporabljam. A poleg modrih in belih blazin imam tudi nekaj roza dodatkov za pomlad, rjavo in bež za jesen, veliko belega in lesketajočega za zimo. Preproge tako ali drugače niso večne in če je vaša že videla boljše čase, potem je kar dobro, da si omislite novo. In da, preproga popolnoma spremeni prostor, tako kot zavese. Te lahko popestrite z večjimi pentljami pri straneh, saj malo romantike ne škodi.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Vir: Pinterest

Zamenjajte slike na zidu

Všeč so mi kompozicije in slike, ki pripovedujejo zgodbo. Pred kratkim sem si omislila nove za dnevno sobo, naročila sem jih pri prijateljici in ljubi fotografinji Gerogianni Lane (najdete jih na Etsyju). Sicer tudi Ikea ponuja lepe slike, tako kot druge trgovine z dodatki. Super stvar je tudi vision board, saj boste lahko gor nalepile vse, kar vas naredi srečne: hrana, potovanja, modni kosi, ljudje, citati. Tega je veliko. Naj bo vaš dom odraz tega, kar imate v sebi.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Vir: Pinterest

Sveče, svečniki in lesketajoče se površine

Ko prihaja mrzla sezona, je prav gotovo tako, da spijemo kakšen kozarec vina več in si zvečer brez slabe vesti prižgemo svečo. Sicer je pri meni tako, da sveče tudi poleti gorijo, zato se mi zdi kar dobro, če jih imam doma veliko. Ni vseeno, iz katerega kozarca pijete, daleč od tega, saj bo tudi pravi, kristalni kozarec poskrbel, da se na nek način objamete ter si pokažete spoštovanje. Pri nas je top izbira Steklarna Rogaška in tudi veste, da z njimi že dolgo sodelujem. Iskreno vam povem, da imajo čudovit izbor kristala in stekla in nekateri kosi so tako lepi, da jih ne boste nikoli dali v kredenco.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Vir: Pinterest

Kuhinja je vaš raj

Krožniki, prtički, stvari, ki jih imate na pultu … Je vse tako, kot želite? Menim, da je pospravljena kuhinja prvi korak zato, da bomo tudi dobro kuhale. A morda “dobro” ni prava beseda, prej bi rekla, da “z veseljem”. Ženske imamo zelo poseben odnos s kuhinjo in za nekatere je to naš raj. Torej privoščite si tiste krožnike, ki jih dolgo gledate, pospravite skodelice, ki niso več uporabne, imejte lep pribor, ki ga boste uporabile tudi takrat, ko boste same doma in jedle prav navadno jajce na oko. Resnično vam povem: lifestyle se začne pri teh stvareh, šele potem pride vse ostalo.

Foto: Zen za Steklarno Rogaška
Vir: Pinterest

Najbolj bi bila srečna, če bi lahko delala vse od doma, ker se doma počutim vrhunsko. Ni bilo vedno tako, ampak mislim, da si vsaka ženska zasluži lep dom in stvari, ki so prav zanjo. Izberite tako, da boste osrečile sebe in nikar ne pozabite, da je sreča v drobnih stvareh, včasih tudi v tisti dišeči sveči, ki jo imate na mizi.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Še kako se strinjam z vami, Lorella. Če je v domu toplina, se ta izraža v našo notranjost, nas prežema in nam omogoča, da smo srečne, ustvarjalne in razumevajoče. Lep dan vam želim, Neva

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.