The Divine Blush – nova kolekcija ličil Pat McGrath

Imenuje se The Divine Blush in je nova kolekcija mojstrice ličenja Pat McGrath. Poznate? Pat je prva vizažistka, ki je celo prejela nagrado CFDA – to so ameriški Oscarji za modo, kar pomeni, da je daleč najboljša. Od Christiana Diorja do Louisa Vuittona in Dolce & Gabbane, sodelovala je z največjimi in s svojimi make-upi vedno izstopala. Pred leti sem z njo uspela opraviti kratek intervju, ko je delala za Diesel in moram reči, da ni bila ravno najbolj dostopna, a dopuščam možnost, da je bila res v gneči in zato odgovarjala, kot bi narekovala telegram. A ne glede na vse, je skozi čas postala vse bolj priljubljena in pred leti lansirala tudi svojo linijo ličil. Podobno kot Charlotte Tilbury gre torej za žensko, ki je znala zelo dobro vnovčiti znanje in ustvarila ličila za vse ženske, zaslovela pa je s šminkami, ki so danes kultne.

The Divine Blush
The Divine Blush
The Divine Blush

O njenem delu obstaja kar nekaj knjig, nova linija The Divine Blush pa deluje sveže in hkrati glamurozno, saj tudi bleščic ne manjka, glede na to, da so postale njen zaščitni znak. O svojem delu Pat pravi tako:

Zame je ličenje nenehno razvijajoča se umetniška oblika. Oblika izražanja, ki je lahko med tednom mode in v različnih oglaševalskih akcijah zelo ambiciozna ali pa je najbolj preprost način, da prav vsak dan izrazite svojo osebnost, tudi doma. Ličenje danes ne sledi ustaljenim vzorcem. Všeč mi je, da ljudje skozi ličila doživijo svobodo raziskovanja in preizkušanja novih stvari. V primerjavi s preteklostjo skupaj sobivajo številni trendi in neskončne ideje. Tako lahko vsak razlaga lepoto: naj bo drzna, še nikoli videna, preprosta, sveža ali klasična. Je oblika umetnosti brez omejitev.
The Divine Blush
The Divine Blush
The Divine Blush

Zanimivo se mi zdi tudi dejstvo, da Pat skozi navdihuje mama. Pravi, da so na mamo vplivali moda, klasični hollywoodski filmi in ličila, njene strasti pa so na koncu določile in vplivale na njeno kariero.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.