Tista starejša gospa, ki obožuje divje barve

Priznam, da v mladih letih kraljice Elizabete nisem ravno marala. Ampak moram nujno dodati, da mi kot veliki oboževalki Diane in njene podobe, Elizabeta prav gotovo ni mogla biti prav všeč, a kdo ve, kaj vse se je takrat zgodilo in kje leži resnica. Najbrž na dnu oceana ali tam, kjer je ne bomo nikoli našli. Vendar o Elizabeti želim pisati z modnega vidika, ker je res neustrašna in po svoje velika modna ikona. Ne poznam ženske, ki bi nosila barve tako, kot jih nosi ona. In kar me še najbolj fascinira, je dejstvo, da v kolikor bi v kakšni trgovini zagledala kostim v živo rumeni barvi, ga prav gotovo ne bi kupila, saj bi se v njej počutila kot kanarček. Na Elizabeti pa postane sonce, zato da, to je stil.

Vir: Getty Images
Vir: Getty Images
Vir: Getty Images
Vir: Getty Images
Vir: Getty Images

Ko gledam slike iz preteklosti, ugotavljam, da je od nekdaj oboževala barve. In prav te so postale njen zaščitni znak. Naj potem še kdo napiše, da baby pink ni za starejše ženske! In ne, ne drži, da je ona pač kraljica in si zato lahko privošči vse. Ključ je tudi v dodatkih, ki ostanejo nevtralni, mnogokrat tudi v črni barvi ali zelo umirjeni zato, da lahko obleka zasije v vsej svoji lepoti. In zraven sodi tudi klobuk, ki bi ga me v vsakdanjem življenju odstranile, čeprav priznam, da me malo mika, vsaj za kakšno poroko ali zabavo na poletni terasi.

Vir: Getty Images
Vir: Getty Images
Vir: Getty Images
Vir: Getty Images

Skoraj bi stavila, da jo barve spravijo v dobro voljo in ji vlivajo pogum takrat, ko ga ima malo manj. Zelo mi je všeč v barvi glicinije, ki je zdaj pravi trend, prav tako v barvi mentola ali oranžni (modni dodatki v belem so v tem primeru res top izbira). Če pa primerjam njen obraz zdaj ali pred dvajsetimi leti, je tako, da sije na isti način, ker so prav barve tiste, ki ji podarijo nekaj let manj in zelo odprejo obraz. Verjamem, da je marsikdo naredil celo raziskavo na temo “kaj barve sporočajo o kraljici”, a četudi nisem strokovnjak na tem področju, lahko rečem, da so te barve, iz psihološkega vidika, velik izziv in znak neverjetne samozavesti. Ta ženska je res zelo posebna.

Vir: Getty Images
Vir: Getty Images
Vir: Getty Images
Vir: Getty Images

In kot vsaka super pametna ženska (Kate ji je v tem smislu zelo podobna) ima tudi Elizabeta kup plaščev, ki sodijo zraven. Seveda v barvah.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.