Da bosta okolica in zunanjost doma prava paša za oči

Tedni, ki jih preživljamo ta hip v domačem okolju, ne nudijo zgolj odlične priložnosti za urejanje, prenavljanje in pospravljanje naših omar, kleti in nasploh notranjosti, temveč je to tudi več kot super trenutek, da lepo uredimo tudi zunanji izgled našega doma. Že res, da nimate vsi vrta in terase, a dovolj je tudi že balkon, saj si tudi tam lahko pričaramo pravi čarobni kotiček, v katerem bomo lahko uživale še vse tja do pozne jeseni.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Zeliščni kotiček

Lahko je čisto majhen, z nekaj lončki in nekaj poličkami, lahko pa je to pravi zunanji projekt. Gre za zelo modno, pa tudi izredno uporabno zamisel, ki bo dober vtis pustila tudi v naši kuhinji, pa tudi domači koktajli bodo skozi poletje prav profesionalno dodelani.

Pinterest
Pinterest

Plezalke in ostalo cvetje

Ravno te dni opažam pravljičnost glicinij, ki te dni že krasijo hiše in ograje v vsej svoji lepoti. Naslednje leto bo to zagotovo eden od mojih projektov, saj mislim, da zunanjosti doma dodajo pravo lepotno piko na i. Možnosti je nešteto, pazimo le, da se to ne sprevrže v zapuščeno džunglo.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Sadno drevje

Dovolj je že, če si ga omislimo v velikih lončnicah, ki jih z lahkoto postavimo tudi na teraso oziroma balkon. Zelo lepo se obnesejo citrusi, ki tudi brez plodov nudijo urejenost in lep dekor zunanjosti hiše/stanovanja.

Pinterest
Pinterest

Kamnite potke

Zanje v resnici ne potrebujemo mojstra, temveč le kanček iznajdljivosti, pridnosti in potrpljenja. Uporabimo lahko vse od peska pa do velikih kamnov in desk, ki jih lično sestavimo v smiselno potko oziroma uporaben prehod. Zraven se lepo podajo tudi solarne lučke, nasadi rožmarina, lavande in podobnega.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Vrtno pohištvo in dekoracija

Dobrodošlo je vse, od razkošnih, udobnih ležalnikov in gugalnic pa vse do povsem preprostih, železnih stolov in mizic, tudi tu pa se lahko znajdemo po svoje ter uporabimo stare, odpadne kose, ki jim vdahnemo novo življenje. Zelo priljubljene so viseče mreže, v vročih mesecih bomo hvaležni komarnikom in podobnim mrežam proti mrčesu, ne pozabimo pa niti na viseče lučke, sveče, stojala in poličke, tepihe, blazine, makrame pregrinjala in celo ogledala.

Pinterest
Pinterest
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

2 komentarja
  1. Moj balkon je kotiček zelenja in sprostitve
    Prijeten pogled nanj pričara še tako slab dan, vsaj za trenutek
    mavričnega.
    Krasen članek Lucy, Hvala.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.