Kaj vse lahko počnete doma #6

Še malo malo in bo, kajne? Veselim se trenutka, ko bo normalno življenje ponovno potrkalo na vrata in me smo še kako pripravljene! No, omaro bi lahko bolje pospravila, a zdi se mi, da bo lepa sezona prinesla ogromno čistko in bodo moje obleke dobile novega gospodarja. Tako je tudi prav. Ostalo je narejeno: zavese so čiste, stanovanje diši, posteljnina je nova, šipe se lesketajo, revije so pospravljene in tako tudi ostalo. Opažam nove trebušne mišice, saj sem se zvečer vrgla v divjo telovadbo (hvala bogu, imam voljo in čas), tako da razmišljam o novih kopalkah … Vse še pride, drage moje, tudi to. In potem tu in tam vzamem kolo ali preprosto noge in se podam v avanturo raziskovanja. Ta čas, ki nam je zdaj podarjen, ni nujno negativen in tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko počnete zdaj, ko ste bolj ali manj zaprte za štirimi stenami. Jaz sem testirala vse in sem se noro zabavala.

Fotografirano s telefonom
Fotografirano s telefonom
Fotografirano s telefonom

Omislite si nove modne kombinacije

Eksperimentiranje zdaj je res super stvar zato, ker smo doma drzne prav vse. Roza z rdečo, karo in rože, živalski potisk in pike. Včasih določena kombinacija potrebuje le to, da si jo pač omislite in potem zaživi, predvsem na vas. Meni se je zgodilo s svetlo modrim kompletom, ki se mi ni zdel za skupaj, a ko sem ga oblekla in sem se ga navadila, se mi je zdel veličasten. Potem je prišla mimo Sofia in je pripomnila, da je tako noro, da je že odlično! Eh, točno to!

Vir: The stylograph

Presenetite prijateljice

Zdaj je pravi čas za čudovita prijateljstva, za katera običajno nimamo časa. Četudi se ne boste družile, si lahko še vedno pišete, se pokličete, delite zgodbe, slike ali kaj podobnega. Lahko odprete omaro s pomočjo Facetime aplikacije in pogledate, katera ima kaj ali jo preprosto pozdravite v živo, če že ne gre drugače. Jaz slišim enkrat na teden prijateljico, ki mi je bila vedno zelo blizu, a kaj ko sva se slišali dvakrat na leto zato, ker sva obe zanemarjali prijateljstvo. Ugotovili sva, da sva še vedno tam, kot pred 20 leti. To je ta ženska energija, ki jo obožujem!

Vir: The stylograph

Pripravite telo za poletje

Predvsem z dobrim pilingom. Piling je res super stvar, goža bo vidno bolj gladka, čvrsta in boste imele celo občutek, da je manj celulita. Pozimi je koža res siva, sploh na telesu ter na predelih, kot so stegna, kolena, pete, komolci. Piling poskrbi za super prekrvavitev in tudi sebe boste dobro zbudile; vedno imam občutek, da so tovrstni mali rituali čudovita stvar ne le za telo, temveč tudi za dušo. Če smem svetovati: poskusite hrustljavi muesli piling od L’Occitana iz linije Mandelj (prijateljica je pripomnila, da je linija tako dišeča, da jo vedno zgrabi želja po tem, da vse skupaj kar poje! In jaz se strinjam …), s pomočjo katerega boste ustvarile pravi spa doma. Res odstrani vse odmrle celice in seveda ga najdete tudi v njihovi spletni trgovini.

Hrustljavi Muesli Piling za telo L’Occitane

Planirajte dopust

Saj vem, da je ta predlog nepričakovan, a je ključnega pomena za vaše dobro počutje in za dušo. Zdaj potrebujemo upanje in lepe stvari, lepe prizore, kot je denimo dopust ali kraj ob morju, ki si ga res želite obiskati. Poglejte, kateri so hoteli, koliko bi stala pot, kaj vse bi si ogledale. In obnašajte se, kot da boste šle tja naslednji teden. Vse to podari našim možganom upanje in se prepričamo, da je vse ok. Jaz sem skozi na Bookingu, poznam vse ponudbe na pamet in neprestano raziskujem nove kraje. Ko to počenjam, sem res polna pozitivne energije. Deluje!

Vir: The stylograph

Zdaj je čas za nove hobije

Pisanje, kvačkanje, šivanje, slikanje, risanje. Kaj bi vam bilo všeč? Dobila sem nov telefon, ki dela neverjetno lepe fotografije in včasih se mi zdi, da bo lučka sredi polja s trtami skočila iz ekrana! Z veseljem dokumentiram vse, kar zagledam, in čeprav sem običajno na drugi strani aparata, je tako, da mi je ta nova vloga postala noro všeč! In tudi hrana ima svoj šarm,  sploh, če jo znaš dobro predstaviti. Skratka: bodite kreativne, ker so to neverjetni spomini za stara leta, ko se bomo pogovarjale o tem in najbrž ne bomo vedele, ali smo sanjale ali je bilo resnično …

Vir: The stylograph

Skrbno izberite vse lepe kose, ki jih imate!

Veste, zakaj? Ker vedno nekaj varčujemo in držimo stvari v karanteni za boljše priložnosti in za druge čase. No, zdaj, ko smo sami v karanteni, je že tako, da sebe ne moremo več gledati v pižami, trenirki, kavbojkah ali hlačah za jogo. Drage moje, ko bomo šle normalno ven, pričakujem izbruh lepega! Naj bo vse svetlo, v rožah, ženstveno, razigrano in s pozitivnim sporočilom. Življenje je čudovito in zdaj vemo, da ga je treba slaviti vsak dan, ker je vsak dan darilo. Neprecenljivo, tako kot smo tudi me!

Vir: The stylograph

Objemam vas močno in VSE BO DOBRO!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

8 komentarjev
  1. Tudi jaz navdušeno fotkam, kako se pred mojimi očmi bohoti pomlad, ne vem, če ne bom ustvarila fotoknjigo in vsaki fotografiji dala naslov. Ravno sem se vrnila s sprehoda in ko sem šla čez travnik, sem slišala… čričke! Ne znam povedat, kako so me razveselili tile mali godci v črnem fraku 🙂

  2. Oblekice, kopalke, udobni čevlji in sanjska torbica.
    Aja, pa kolo obvezno, brez njega ne gre.

    To je v teh mesecih v mojem planerju.
    Veselo gledam naprej, polna veselja maham vsem pozitivčicam.

  3. Tudi jaz tečem po travnikih in gozdovih, veliko več kot obicajno, zjutraj pa joga in raztezne vaje. Hm, vseeno sem pridelala kilogram… Ostanimo zdrave, tebi Lorella pa hvala za navdih in optimizem.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.