Tiste črne kombinacije, ki znajo biti super šik

To leto smo povsod doživeli izbruh barv. Delno zaradi tega, ker so 70. leta zelo aktualna, po drugi strani imamo modne gigante, kot je denimo Gucci, ki narekuje barve vedno in povsod, zato ostali sledijo. In da, nikakor ne gre zanemariti dejstva, da barve prinašajo svežino in dobro voljo, po drugi strani pa črna ohranja svoj šarm. Je globoka, nočna, sofisticirana in šik, ravno prav varna, da nas zaščiti pred svetom.

Črna je elegantna, prefinjena in hladna barva, ki je skozi čas ohranila svoj čar. Nošenje črne se izkaže za najboljšo izbiro, ko v neskončnem kaosu garderobe ne vemo, kaj obleči. Morda se nam mudi ali ne najdemo nič pametnega, v vsakem primeru je tako, da nam črno oblačilo rešuje življenje. Črna je tudi barva, ki najbolje prikrije obline, ki niso ravno popolne, saj izpopolni silhueto in skrije tiste nadležne odvečne kilograme. V bistvu ne nosimo črne iz tega razloga, ampak običajno zato, ker jo imamo radi. Navsezadnje gre za stil, kot je trdila tudi Coco Chanel, ki je rada nosila črno.

Nošenju črne je mogoče pripisati veliko psiholoških pomenov. V zahodnem svetu je bila ta barva vedno povezana z žalovanjem, žalostjo in temo. Predstavlja tudi nekakšno obrambo notranjega sveta in čustev, ki jih ne želite posredovati drugim. Mnogi povezujejo črno z občutkom melanholije, zaradi česar se oblačenje v črno šteje za odraz žalostnega in depresivnega stanja duha. Za razliko od bele, ki pozdravlja svetlobo, črna pokriva in ohranja avro skrivnosti. Črna je tudi nesporen simbol čutnosti, šarma in elegance, zato oblačenje v to barvo pomeni hkrati željo po izkazovanju avtoritete. Nošenje črne barve krepi osebnost in od sogovornika zahteva spoštovanje.

Ženske so nore na črno in veliko je takih, ki izberejo črno kot edino barvo v svoji garderobi. Kdor misli, da je to lahko dolgočasno, se moti, saj je totalna črna v kombinaciji s pravimi dodatki vedno kul. Znati se obleči samo v črno, morda z drugo barvo za torbico ali čevlje ali za nakit, podarja čar in eleganco. Kako dobro se počutimo, ko nosimo črna oblačila z barvnim plaščem na vrhu ali kombiniramo črno z leopardjim vzorcem? Črna nosi v sebi skriti pomen, ki se prevede v močno ambicijo, zlasti na delovnem mestu. Zaradi anonimnosti barve so ženske manj podvržene kritiki in jim hkrati daje večjo avtoriteto. Zaradi teh razlogov je najbolj aktualna barva za pomembne priložnosti, za razgovor za službo ali ljubezenski zmenek.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.