Tokrat še več usnja kot lani

Jesensko vreme je tudi tokrat precej muhasto, zunanje temperature pa vse močneje in glasneje kličejo po toplih, debelejših kosih in zaprti, udobni obutvi. Sandale in mini garderobo smo torej že v večini pospravile v ozadje omare, hkrati pa odprtih rok pozdravljamo vse popularne materiale hladne sezone. Poleg volne in njenih pletenin se v sam vrh priljubljenosti znova uvršča klasično usnje in še bolj umetno ter eko usnje, ki pravzaprav zavzema naše jesenske in zimske stajlinge kar od glave do pet. Res je, usnje bo tokrat na trendovskem spisku še pogostejše in nič čudnega ne bo, če ga bomo zasledile celo tam, kjer bi ga morda najmanj pričakovale.

Zara
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Isabel Marant
Frankie Shop

Pripravimo se torej ne le na usnjene škornje, usnjene jakne in usnjena krila ter hlače, temveč tudi na usnjene srajce in tope, usnjene plašče in blazerje ter usnjene brezrokavnike in kombinezone. Gre namreč za trende, ki bodo oziroma so že ponudili ženski podobi ogromno samozavesti in drznosti, hkrati pa razveseljuje dejstvo, da se za ceno udobja tokrat ne odrekamo ženstvenosti. Tudi če so retro navdihnjeni oversize kosi pogosto takšni, kot bi jih potegnile kar iz moške omare, pa za več prefinjenosti in delikatnosti vseeno poskrbijo prav določeni kroji, posamezni detajli in nenazadnje tudi same stajling ideje.

Massimo Dutti
Dynamite
Dynamite
Dynamite
Balmain
Common Leisure
Common Leisure

Tu so torej midi usnjene obleke in dolga krila, ohlapni kombinezoni in dolgi usnjeni trenči, elegantne hlače, ki jim pogosto pripadajo tudi topi ali srajce, vsem od naštetega pa ostajajo skupni predvsem poudarki na visokem, a ozkem pasu. Z usnjem napolnjene pa bodo tokrat tudi same kombinacije, torej ne bojte se združevanja usnjenih kosov, katerih grobost seveda razbijamo z elementi pletenin, svile in celo čipke.

Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti

Še beseda o barvah, saj so tudi pri usnju slednje izredno pomembne. Tu ne bomo našle le klasične črnine, temveč so izredno modne ostale ali postale še kostanjevo in opečnato rjava, vinsko rdeča, maslena bež, odtenek bele kave in peščene nude, sivo-modra, siva in kaki zelena.

 

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.