Top 7 barvnih trendov za jesen

Vsako leto prinaša nove modne trende in barvne paletne izbire, ki vplivajo na naše garderobe in način, kako se izražamo skozi oblačila. Jesen in zima 2023 nista izjemi, saj prinašata nekaj osvežujočih in drznih barvnih kombinacij ter odtenkov. Eden izmed najbolj vpadljivih odtenkov za prihajajočo mrzlo sezono je nedvomno sage (žajbljevo) zelena. Mirna in naravna barva spominja na zelenje dreves in listje, ki se spreminja v jesenskem času. Sage zelena je izredno vsestranska in se odlično ujema z drugimi barvami, kot so rjava, bela in temno modra. Ta je odlična izbira za jakne, plašče, puloverje in šale.

Klasična rdeča barva nikoli ne izgubi svojega čara. V letošnji sezoni bodo tovrstne nianse še posebej v ospredju. Od svetlejše rdeče do intenzivne, rdeča je barva, ki izraža strast, energijo in samozavest. Nosite jo v obliki oblek, bluz, puloverjev ali dodatkov, kot so rdeče torbice, da izstopate in se počutite samozavestno. Čeprav se bordo pogosto povezuje z jesenjo, bo tudi v zimi 2023 še vedno zelo priljubljena. Topla in bogata barva je odlična za zunanje kose in škornje. Dodajte kos oblačila ali dodatek v bordo barvi k svoji garderobi za sofisticiran videz.

Temno modra je vedno elegantna izbira, zlasti v hladnejših mesecih. Barva se odlično poda k bež in sivim odtenkom ter lahko služi kot osnovna barva za različne kombinacije. Podobna zgodba je z rjavo barvo, ki je popolna izbira za jesen in zimo, posebej zaradi vsestranskosti. Od svetlo bež do globoko čokoladno rjave, gre za topel in vabljiv odtenek. Lahko jo nosite na različnih oblačilih, od pletenin do usnjenih jaken, ter kot dodatek s pasom ali torbico v rjavi barvi.

Tukaj je še vijolična barva, ki izraža kreativnost in domišljijo. Za to jesen bodo v ospredju predvsem temnejši odtenki, kot je globoko ali kraljevska vijolična. Za detajl topline pa v hladnejših mesecih posezite po ognjeno oranžni. Zelo enostavno jo lahko kombinirate z drugimi barvami, kot je črna ali temno modra, za izstopajoč videz. Pri izbiri barv za jesen in zimo se osredotočite na svoj osebni stil in udobje ter se prepustite kreativnosti. Zgoraj omenjene barve so le nekatere izmed najbolj zaželenih za to sezono, vendar nič vas ne omejuje, da ne bi eksperimentirali s kombinacijami in ustvarjali svoj unikaten videz. Pomembno je, da se počutite samozavestno in udobno v svoji izbiri, saj je prav vaša samozavest tista, ki naredi vsako barvo resnično posebno.

Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.