V zlati dobi Hollywooda, ko je šlo za ličenje, je bilo na ustnicah zvezdnikov velikega platna samo eno ime: Max Factor. Vizionarski vizažist, izdelovalec lasulj in genij, Max Factor je bil znan po ustvarjanju videzov najbolj znanih ikon tega obdobja, kot so Ava Gardner, Jean Harlow in Marlene Dietrich. Vedno je bil prepričan, da mora biti glamur dosegljiv vsem ženskam. Max, rojen na Poljskem, je leta 1914 emigriral v Ameriko in se naselil v Los Angelesu, da bi se približal nastajajoči filmski industriji. Glas o njegovem velikem strokovnem znanju se je hitro razširil: kmalu se je znašel v sodelovanju z velikimi hollywoodskimi filmskimi zvezdami s kozmetičnimi izdelki, ki jih je izumil sam, da bi dosegel glamurozen, a bolj realističen videz na platnu. Leta 1916 je začel prodajati senčila za oči in svinčnike za obrvi. To je bilo prvič, da so bili takšni izdelki na voljo zunaj industrije. Štiri leta pozneje je lansiral celotno linijo kozmetičnih izdelkov, ki jih je poimenoval »ličila« – izraz, ki ga je skoval sam. Izdelki in tehnike ličenja, ki jih je Max Factor ustvaril za filmsko industrijo in hollywoodsko stranko, so mu prinesli oskarja. Toda filozofija tega, kar je naredil, je bila, da je lahko vsaka ženska s pravimi orodji in veščinami umetnosti ličenja glamurozna. Od maskare do podlage, od senčila do bleščila za ustnice, Max Factor je dal transformativna orodja umetnosti ličenja v roke običajnih žensk: da vsak dan potrjujejo svoj osebni slog.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zakaj ta uvod. No, vedno rada raziskujem stvari onkraj površine, da razumem in začutim, kakšna je zgodba, ki stoji za izdelkom. Morda tudi zato, ker imamo v sodobnem času na voljo res ogromno različnih linij in cen zanje, a zgodovina je pač zgodovina in tudi korenine so v tem smislu zelo globoke, zato kapo dol za znamko, ki je na trgu že celo večnost. Ne bom naštela produktov, ki so postali kultni, ker jih je preveč, danes vam samo predstavljam svojo idejo o make-upu za vsak dan, po dopustu, ko je koža še zagorela in zdrava, zato se mi vedno zdi, da ne potrebujem prav veliko.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

So pa seveda izdelki, ki so nepogrešljivi, sploh za v službo, ko moram biti vsaj približno urejena:

  • dobra podlaga – brez pravega odtenka pudra je dejansko nemogoče ustvariti lep videz;
  • set čopičev in gobic – lahko vse naredimo s prsti, a tu in tam mi je zelo všeč, če ustvarjam predvsem s čopiči (priznam, da nisem največja ljubiteljica gobic);
  • korektor in osvetljevalec;
  • maskara – čim več tem bolje;
  • šminka – izbrala sem rdečo, ker mi vliva pogum.

Kot vidite, je make-up zelo enostaven oziroma ni senčila, črtala, svinčnika, ključna je lepa podlaga, ki poskrbi za gladek ten in kanček barve na ustnicah. Poleti se skoraj nisem spomnila na rdečo šminko, zdaj pa se je zelo veselim, tudi v temni različici.

Foto: Zen

Danes ob 19.30 pa ne zamudite oddaje dm live, tema bo prav ta: sanjski videz z izdelki Max Factor in gostja bo vedno odlična in očarljiva Tina Fabjan. V oddaji vas čakajo naslednje ugodnosti:  

  • Kupon za 30 x točke na en Max Factor izdelek po izbiri
  • Darila: 5 paketov izdelkov Max Factor za gledalce oddaje

Se vidimo tam!

Komentiraj