Trendi med pleteninami ta hip

Težko si je predstavljati hladno sezono brez pletenin, enakega mnenja pa so seveda tudi modne hiše, ki so nas prav zato tudi letos močno založile z bolj ali manj trendovskimi jopami, puliji, puloverji in dodatki. Pravzaprav je težko povsem natančno opredeliti novosti, saj se zadnjih nekaj sezon modni elementi na tem področju precej ponavljajo ter tako ohranjajo stabilnost stajling zgodb, ki še najraje pripovedujejo o retro vplivu. In najbolj IN pleteni kosi ta hip? Jih je kar nekaj, verjamem, da prav za vsak okus.

Zara
H&M
Zara

Super tanki puliji

So pravzaprav doživeli velik preporod in čeprav se na prvi pogled zdi, da gre zgolj za najbolj bazična jesenska oblačila, je med predlaganimi stajlingi hladne sezone zelo jasno, kako močan vpliv v resnici imajo. Nosimo jih pod blazerji in brezrokavniki, z lahkoto jih oblečemo tudi povsem samostojno, v družbi mini ali midi krila, širokih hlač z visokim pasom oziroma pod obleko ali kombinezon. Za večji retro pridih ne pozabimo dodati vseh vrst žameta, veliko rjave, rdeče, bele, črne in nevtralnih tonov nasploh, za december pa jim dodajmo še kanček blišča, čipk in vezenin.

Zara
Zara
H&M

Oversize puloverji in puliji

Zagotovo je to precej manj ženstven kos, saj njihove linije in stil pogosto izvirajo ravno iz moške garderobe. Pa vendar tudi v tem primeru za eleganco poskrbijo določene podrobnosti, kot na primer napihnjeni ali zvončasti rokavi, določeni izrezi ter seveda dekorativni elementi, kot so biseri, kristali, cofki in podobno. To sezono se ponovno poudarja tudi raznorazne vrste pletenja, pomembno vlogo pa nosijo tudi barve in potiski, kjer najbolj zaželene ostajajo kamelje rjava in bež, siva in kaki zelena, pa tudi smaragdno zelena, temno modra in drzno rdeča.

&Other Stories
&Other Stories
&Other Stories
H&M

Dolge, udobne jope

Ki včasih segajo do kolen, spet drugič skoraj do gležnjev. Zelo lepo se podajo predvsem monokromatskim stajlingom, kjer modne hiše tokrat najraje poudarjajo poigravanje z različnimi odtenki enake barvne sheme. To je kos, ki odlično služi kot dopolnilo v najbolj mrzlih dneh hladne sezone, za piko na i pa jim lahko dodamo še prej omenjeni tanjši puli ter preko poveznemo dolg, topel plašč.

Zara
&Other Stories
&Other Stories
&Other Stories
H&M

Z zanimivimi detajli, barvami in kroji

Torej z vsem že zgoraj naštetim, prav tako pa gre tu dodati modnost pastelnih tonov, barv dragih kamnov ter po drugi strani tudi neon odtenkov. Ogromno zanimivosti lahko pleteninam dodajo tudi gumbi, kombinacije s svilo in usnjem, pa tudi raznorazne tehnike, kot so tie-dye, patch work in podobno.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.