Tri generacije, eno pleme

Nekoč so živele tri ženske. Rada bi napisala punce, čeprav vem, da ta beseda ni ravno knjižna, a jo vseeno veliko uporabljam. Tri dobre čarovnice istega plemena, vse ravno prav navihane, hkrati zelo povezane, a vsaka s svojo zgodbo, domišljijo in vizijo. Začela bom pri mami, ker mi je skupaj z očetom dala vse, kar imam danes, predvsem pa temelje, moč in samozavest, da nisem nikoli zašla s poti in če sem slučajno šla, sem vedno našla pot nazaj. Vem, da me je rešila njena podzavest, da bi vedno našla prave odgovore na vsa moja vprašanja in tudi prave ljudi, ki sem jih prevečkrat zgrešila. Mama Isabella, stara prav danes 83 let, je znala biti luč, varen pristan in odličen poslušalec. Znala je postavite meje, a nikoli na grob način, znala je ujeti misli, še preden so se v moji glavi rodile.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

In potem je prišla Sofia. Saj mi ni prav jasno, kako zdaj šteje že deset let, a nedvomno je tako, da sem zaradi nje začela igrati drugačno igro, sprejela sem kompromise, ki jih sicer ne bi, in živela njene sanje, ki so me vsakič znova popeljale daleč v preteklost, v čas, ko sem bila tudi sama mala deklica. Včasih jo gledam, ko še mirno spi, in zdi se mi, da je v tisti glavici celo vesolje znanosti in toliko dobrega, da bom potrebovala več kot le življenje zato, da bi jo vsaj približno spoznala. Njene oči spreminjajo barvo, tako kot zimsko vreme. Včasih v njej najdem roso, drugič neurje, vedno svetlobo, ki me vodi povsod in da veliko misliti. Ko veš, da so trenutki brez nje v resnici nepomembni, je potem tako, da se kar sprijazniš s srcem, ki ne biva več v tvojem telesu, temveč v njenem. Najbrž se temu reče biti mama.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Jaz pa sem vez med njima. Med staro in novo generacijo. Od stare sem vzela modrost in zavedanje, da je življenje samo trenutek, ki ga resnično moramo uživati. Od nove sem razumela, da obstaja samo tukaj in zdaj, ostalo je utopija in kot utopija nima smisla, da se s tem preveč obremenjujem. Ni enostavno krmiliti med enim in drugim oceanom, še najmanj pa razmišljati o tem, kako se pravzaprav vsi ti valovi premikajo in kako bo, prej ali slej, vsak izmed nas prišel do svoje plaže. Ne, nisem otožna, to ni v moji naravi, pravzaprav sem zelo hvaležna za te tri generacije in čas, ki ga skupaj uživamo. Me smo eno. Smo del istega kroga in Ženske, ki bodo za vekomaj bojevnice. Ponosna sem, da so nam všeč iste stvari in se smejemo istim šalam, skupaj pa tvorimo celoto: mama z umom, jaz s srcem, Sofia s povezavo med zemljo in zrakom.

Foto: Zen
Foto: Zen

V času, ko vse izgleda negotovo in blizu temu, da poči, kot mehur poln praznih obljub, smo me še kako realne. Pleme, ki se vedno drži za roko, in hkrati ogenj, ki ne bo nikoli ugasnil. Svoji mami za 83. rojstni dan želim, da bi še vedno tekla za svojimi sanjami tako, kot sem jaz to storila v Afriki in potem kasneje po svetu in še danes doma ali kjerkoli pač sem. Želim ji, da bi bila močna, zdrava in ljubljena, da bi tu in tam postavila kakšno piko več, ker je to čas, ko lahko to čiste vesti tudi naredi. In želim si, da bi še naprej našla navdih v svetu in nas ter da ne bi nikoli izgubila rdeče niti, pa ne samo v smislu njenega čudovitega pisanja, temveč tudi v smislu odnosov, besed in zaupanja. Buon complanno, mamma.   

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

24 komentarjev
 1. Gospa mama vse najboljše za vaš praznik, še veliko zdravih in srečnih let vam želim!
  Vse ste zelo luštne in simpatične, imejte se še naprej tako rade, lepo vas je gledati in brati.
  Na današnjih slikah ste me popeljale v čarobno lepo zimsko pravljico.
  Hvala vsem trem iz srca!

 2. Draga Lorella !

  Najprej Vaši mami vse NAJ, NAJ za rojstni dan, zdravja in sreče, v krogu svojih dragih!
  Čuvajte in ljubite jo – mama je ena sama !

  Slike so ČUUUUDOVITE – tako kot ve, vsaka posebej.
  Naredite še veliko tako lepih slik s starši, ker se pre hitro lahko kaj zgodi.
  Jaz sem imela taaaako lepe načrte za februar 2021, ko bi mama praznovala 100 let, pa je “milni mehurček” tri mesece pre hitro “počil”.
  Če človek ni bolan, torej kot pravijo strokovnjaki “brez pridruženih bolezni”, …….. – ČUVAJTE SE!

  Lepo praznujte, pihnite 83 svečk, stisnite jo, poljubčkajte, ….. UŽIVAJTE

 3. Krasne ste vse tri “Gracije”.
  Vse lepo in še na mnogo let Vaši mami draga Lorella.

  Zapis je zelo lep čustven in nadvse posut z zlatim prahom v prekrasnem okolju z vami tremi v ospredju. Izbrale ste krasen styling.
  Želim Vam dosti čarobnih dni, polnih topline, ljubezni, razumevanja in sanjarjenje, ki nas obogatijo.
  Vse lepo iz zasneženega Maribora 🙂

 4. Kako čudovit zapis! ❤️ V dlaneh držim ljubezen, zdravje, radost, srečo in blaginjo. Zaploskam vaši slavljenki in tudi vama s Sofio, naj se zlat prah vsega dobrega siplje po vas, naj rosi njegov lesket veš čas, da boste žarele še naprej, lepe, svobodne, z nasmehom v srcu… Lep je svet, ker ste 🙂

 5. Vse dobro mami, ki je poskrbela, da zivijo tako lepe dame. Castitljivih 83 zelo lepo nosi. Tako rada obcudujem starejse gospe, ki se vedno veliko dajo na urejenost in lepoto. Naj zdravje sluzi se na mnoga kvalitetna leta.

 6. Ja, v življenju se zgodijo tudi lepi dogodki, ki so neprecenljivi in jih shraniš v srce….čestitke vsem trem. Tudi sama imam podobno zgodbo, samo da je pri nas še “četrta ženska”, ,,,ki jo imamo za “poper”,,, ki nam daje nove in neprecenljive trenutke, poglede in misli o življenju..

 7. Zlati prah imeti v očeh, podeliti ga z biseri v očeh in tkati niti življenja, ki nepretrgoma teče v nas in tistih, ki jih spoštujemo in ljubimo. Čestitke za zlata leta, neprecenljivo življenjsko modrost in radost, ki so jo deležne ŽENSKE različnih generacij.

 8. Vse najboljše vaši mami❤,veliko zdravja,super punce ste,vse mine samo ljubezen ostane,bodite še naprej tako povezane,lepe slike,vse ste fotogenične❤,rada preberem vaše zapise,nadarjeni ste za pisanje tako lepo napišete,imejte se lepo,uživajte!❤Lp.Flori

 9. Merry christmas… Srecen Božič, cudovite fotografije, lepo okolje, lepe punce, cudovito razpoloženje, lepo napisano… zenska energija, vse najlepse in najboljše… doma, v šoli in na interesnih dejavnostih, cudovita punčka, mama, babica, Srecno 2021.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.