Učinkovita linija izdelkov proti staranju

Ko pomislim na Islandijo, imam pred seboj ogromne zelene površine, čudovito naravo in zdravo življenje. V spomin prikličem tudi svet, ki je nekoliko drugačen, prav gotovo poseben že zato, ker imam vedno občutek, da imajo tamkajšnji ljudje veliko več časa za uživanje v lepoti. In da se z lepoto ukvarjajo na popolnoma naraven način. Ko sem prvič slišala za kozmetiko Bioeffect, me je zelo pritegnilo prav to, da prihaja z Islandije. V moji glavi so se takoj narisali različni scenariji lepote in se mi je nekoliko zdelo, da znajo biti te kreme in preparati povsem drugačni od ostalih. In tako se je tudi izkazalo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kozmetični izdelki Bioeffect so plod več kot desetletnih raziskav islandskega podjetja ORF Genetics, ki se v prvi vrsti ukvarja z molekularno biologijo. Njegovo hčerinsko podjetje je trenutno edino podjetje na svetu, ki epidermalne rastne faktorje (EGF) pridobiva iz rastlin in ne iz bakterijskih ali živalskih celic. Kopija človeškega EGF je proizvedena v ječmenovem zrnju, ječmen raste v vulkanski prsti in je zalivan s čisto izvirsko vodo v najsodobnejših rastlinjakih na Islandiji. Za odkritje vloge rastnih faktorjev so leta 1986 podelili Nobelovo nagrado za medicino, sprožili so revolucijo tudi v pomlajevalni kozmetiki. Z njimi je mogoče spodbuditi celice, da se obnašajo tako, kot so se v mladosti. Tako lahko z rastnimi faktorji vplivamo na videz in tudi na površino kože: koža postane bolj gladka in nežna. Poleg povečanja prožnosti kože ter omilitve gub in gubic je najvidnejša biološka reakcija dramatično povečanje kolagena.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Ne čudi me, da nisem edina, ki je navdušena nad Bioeffect izdelki, ki jih imamo tudi v Sloveniji, a zdi se mi, da si zaslužijo veliko več pozornosti. Prvo klinično raziskavo Bioeffect EGF seruma je opravil dr. Ronald L. Moy, predsednik Ameriške akademije za dermatologijo in predavatelj na Geffnovi medicinski šoli Univerze v Kaliforniji. Poudarjam naziv zato, ker se mi zdi ključnega pomena, da za določeno raziskavo ali produktom, ki obljublja tako veliko, stoji tudi ime, ki ima svojo zgodovino. Njegove ugotovitve kažejo, da nega s tem serumom vidno omili gube in gubice, izboljša in pomladi teksturo in tonus kože, znatno zoži pore in nasploh obnovi kožo. “To so najboljši rezultati, kar sem jih videl v tridesetih letih dela,” svoje ugotovitve komentira priznani ameriški dermatolog.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Sama uporabljam te produkte že dva meseca. O njih sem že pisala, navdušujejo pa prav vsi.  Najbolj sem navdušena nad EGF serumom, ki je v bistvu njihov best seller in kultni produkt, nad maskami, ki so neverjetno bogato napojene, in pilingom, ki je pri meni stalnica. Hvala bogu, nimam težav s kožo in nimam nobenih alergij, a vseeno bi rada povedala, da za razvojem izjemnih izdelkov islandske kozmetike stoji tudi okolju prijazna proizvodnja. Ječmen, iz katerega proizvajajo epidermalne rastne faktorje (EGF), je pridelan na Islandiji in raste v posebnih rastlinjakih z minimalnim odtisom CO2, za njihovo delovanje pa uporabljajo obnovljivo geotermalno energijo in čisto izvirsko vodo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Bioeffect s svojimi kozmetičnimi izdelki postavlja nove standarde v kozmetični proizvodnji in zeleni tehnologiji. Poskusila sem res veliko krem, mask in pilingov za obraz, nekateri so bili dobri, drugi povprečni, tretji vrhunski. Bioeffect linija sodi v sam vrh in rezultate vidiš dokaj hitro, kar se mi zdi ključnega pomena.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
    1. Draga Tamara, mislim, da gre za dve različni kozmetiki, predvsem v smislu sestavin. Pri vsaki me navdušujejo različne stvari. Denimo Erborian ima res dobra olja in tudi sheet maske za obraz, doma imam njihovo kremo za telo (ker imam mega suho kožo) in korektor za podočnjake (uporabljam ga tudi čez make up, kar je super). Plus ima super dober vonj tako, da se kar zaljubiš.

      Bioeffect me je do sedaj navdušil s pilingom za obraz (res ga moraš sprobati, je VRHUNSKI), maskami za obraz (so tako napojene, da je kar neverjetno) in serumom proti gubam. Počasi začenjam tudi z drugimi izdelki in vidim, da so res top. Gre za kokzmetiko, ki morda stane malo več, ampak je odlična naložba, res.

      Upam, da sem ti pomagala! Maham in objem

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.