Umetno cvetje za lepši dom

Sveže cvetje polepša dom. V prostor vnese prijeten vonj, barve vdihnejo domačnost, pa tudi kanček elegance, kar je vsem všeč. Toda včasih preprosto ne moremo imeti svežega cvetja, ker prehitro oveni in če bi ga redno kupovali, bi nas krepko udarilo po žepu. Priročna rešitev je umetno cvetje. Dolgo je veljalo za znak slabega okusa, ki ne sodi v elegantno opremljen dom. Kar pa ne drži: če je cvetje izdelano iz kakovostnih materialov, deluje prepričljivo in nam omogoči, da se izognemo nevšečnostim, ki jih prinaša naravno cvetje.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ena od prednosti umetnega cvetja je, da ne potrebuje vode, prsti in nobene posebne nege. Če imate radi cvetje, ker obarva prostor, se vam ne bo treba obremenjevati s svežim, ki v vazi prehitro oveni. Umetno cvetje je idealno, če nimate veliko časa in smisla za žive rastline. S cvetjem iz kakovostnih materialov bo vaš dom pisan in prijeten tudi pozimi. Poskrbite le, da boste občasno odstranili prah z njega. Z umetnim cvetjem lahko izvirno okrasite dom. Ne uporabljajte ga, kot bi bilo naravno: nikakor ne sodi v vazo, ker bo učinek neokusen in kičast. Raje uporabite domišljijo. Z manjšim bidermajer šopkom okrasite le en vogal v prostoru. Druga možnost je, da cvetje dobesedno uokvirite, kar bo videti zelo elegantno in vintidž.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Še ena lepa zamisel je, da stekleno vazo napolnite s cvetjem brez stebel: obarvali boste sivino pisarne ali temnejši prostor. Zelo priročna rešitev je, da spletete večje in manjše venčke in jih razobesite po stenah: vdihnili jim boste barvitost in živahnost. Cvetlični aranžma iz umetnega cvetja zahteva nekaj pozornosti in ustvarjalnosti: poiščite leseno škatlo, skrajšajte stebla in cvetje razporedite v škatlo. Ustvarili boste izviren šopek, precej drugačen od naravnega, s katerim lahko okrasite sobo ali mizo. Cvetje lahko uporabite kot poživitev za okrasne predmete na kredencah ali policah ter za okras starinskih predmetov v hiši ali na podstrešju.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Umetno cvetje ali umeten bršljan v stari ptičji kletki bo izviren okras za predmet, ki bi sicer odslužen sameval v zaprašenem kotu. Če nameravate popestriti zunanje prostore, je priporočljivo, da izberete cvetje, primerno za dekoracijo balkonov ali verand, ki bo odporno na vremenske neprilike in vroče sonce.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.