V letu 2020 bo kraljevala modra

Vsako leto inštitut za barve Pantone izbere barvo, ki bo v letu kraljevala. In odločitev je padla: 2020 bo leto klasično modre barve ali tako imenovane classic blue, kar se prav veliko ne oddaljuje od barv, ki smo jih imeli v prejšnjih letih. Namreč lahko rečemo, da brez klasično modre niti ne gre, kljub temu, da ne gre za temno moder odtenek, temveč za odtenek , ki se nahaja nekje vmes med temno in električno modro.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Barve, ki jih Pantone izbira, so vedno povezane s socialnimi dogodki v svetu. Ameriški inštitut pravi, da gre za barvo, ki je pomirjujoča, vzbuja mir, zaupanje in povezanost. Je tudi intuitivna barva, ki jo načeloma sprejmemo vsi, saj jo z lahkoto nosimo ali si jo privoščimo doma. In seveda ne gre prezreti dejstva, da so se modni velikani že odločili za to barvo;  Chanel, Marc Jacobs, Bethany Williams, Givenchy in Gucci so klasično modro dobro in bogato vključili  v svoje kolekcije za pomlad in poletje 2020. 

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Barve tako ali drugače izražajo počutje in prav ta modra ujame našo željo po umirjenosti, zanesljivosti, stabilnosti in stalnosti, saj živimo življenje, ki je nedvomno prehitro, zelo zahtevno in marsikdaj tudi neznosno. Želimo se počutiti varno in dobrodošlo. Klasična modra v različici 2020 človeškemu duhu prinaša občutek miru in spokojnosti, saj nudi zatočišče.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.