V modi so ponovno orientalske preproge

Najbrž zato, ker je boho stil prisoten povsod ali preprosto zato, ker so preproge zelo funkcionalne, dejstvo pa je, da so ponovno v modi. Sploh orientalske. Na zahodu je preproga zasnovana kot pripomoček ob pohištvu, kot modni dodatek doma, vendar v svoji prvotni funkciji ni pripomoček, temveč prav del pohištva; preproge so lahko tla, cele hiše, vrata, zavese, miza. Danes bivajo preproge v naših domovih v popolni harmoniji z okoljem in tako zadovoljijo estetski okus posameznika ter se brez pretiravanja zlijejo z okoljem. V današnjih domovih, kjer je prostora vse manj, je izbira pravih preprog postala dokaj težka; tisti, ki nameravajo kupiti preprogo, morajo biti pozorni na velikost ali slog, izbiro barvnih odtenkov ali materialov; obstaja pa seveda tudi problem vzdrževanja.

Vir: Pinterest

Preproga ne zahteva posebne nege, sploh če je perzijskega tipa, pa naj bo to Ghiordes ali Senneh, bo odporna na teptanje, torej jo lahko postavimo tudi na vhod ali na območja z velikim “prometom”, seveda malo več spoštovanja zahtevajo starinski kosi, ki so vsekakor veliko bolj občutljivi. Sovražnik številka ena je vlaga, zato moramo preprogo hraniti na suhih mestih in jo nekajkrat na teden redno sesati, kar z navadnim sesalnikom. Enkrat na štiri leta jo je priporočljivo oprati z milom in vodo.

Vir: Pinterest

Orientalska preproga je načeloma zelo nasičena z vzorci in barvami, ki gredo od rumene do rdeče, mimo modre in zelene. Dobro je, če v prostoru diha, torej jo imamo tam, kjer je tudi pohištvo nekoliko bolj enostavno, sploh v primeru majhnega prostora.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.