Izbira poročne obleke je zagotovo eden najlepših in najbolj občutljivih trenutkov v življenju ženske. Ne glede na to, ali gre za poroko, pripravljeno več kot eno leto vnaprej, ali za poroko, organizirano v zadnjem trenutku, se nihče ne želi odreči občutku lepega in posebnega na ta prav edinstven dan. Zato je nujno, da se organizirate pravočasno, da niste nepripravljene in da na termin pridete popolnoma srečne. Biti brez stresa na ta dan je praktično nemogoče, a zelo pomaga, če se v svoji obleki počutite odlično, zato morate upoštevati kar nekaj pomembnih faktorjev:

  • Ne čakajte na zadnji trenutek.
  • Običajno je tako, da vas najde obleka, ne obratno.
  • Ne sekirajte se za kilograme, odločite se le, kaj vam je 100 % všeč.
  • Slogov je ogromno, naj bo torej obleka usklajena s tipom poroke.
  • Vedno je dobro imeti še eno obleko, da se potem preoblečete.
  • Imejte v mislih, da je poroka le enkrat (morda dvakrat ali trikrat, a zdaj o tem ne razmišljamo), zato je ključno, da ste prave princese.

Kako dolgo pa bo trajalo iskanje? V resnici na to vprašanje ni enega samega odgovora, saj je veliko odvisno od mesecev, ki jih imate na voljo, od tega, kako jasne so ideje bodoče neveste in seveda od vrste obleke, ki jo nameravate kupiti. Zelo pa pomaga, če greste v pravo trgovino, kjer delajo strokovnjaki na tem področju in vam bodo zato znali dobro svetovati. Moja izbira je vedno Qualcosa di Blu v Trstu, kjer imajo res neverjetno serijo poročnih oblek, za vse možne sloge in številke, plus Vero Wang kot ekskluzivo, če si želite nekaj zelo posebnega.

Iskanje prave poročne obleke lahko traja res dolgo, tudi nekaj mesecev, lahko pa se zgodi ljubezen na prvi pogled. Kot rečeno je obleka tista, ki te pokliče, ključno je tudi, da imate ob sebi prave ljudi, ki dejansko svetujejo in ne pametujejo. Prav ste razumele, večkrat se s Francesco, lastnico butika Qualcosa di Blu v Trstu, pogovarjava prav o tem: nevesta mora imeti ob sebi prave prijateljice ali pa je bolje, če je sama in se prepusti izkušenim šiviljam v trgovini. Če je obleka po meri, je sploh pomembno, da pridemo v trgovino pravočasno. Za že izdelano poročno obleko, za katero je treba narediti le nekaj sprememb, pa je seveda veliko lažje. V nekaterih primerih je čas ključnega pomena za prihranek denarja: tiste, ki se odločijo vsaj za eno sezono vnaprej, lahko izkoristijo edinstvene priložnosti, kot so razprodaje, in kupijo čudovito obleko po dostopni ceni.

Pri Francesci boste našle vse, kar potrebujete za ta čudovit dan, pa tudi veliko nasvetov kdaj, kako in kaj izbrati. Če imate težavo s konfekcijo, vam bo z veseljem pomagala, saj v ateljeju so tudi izkušene šivilje, ki delajo čudeže. Tiste, ki imate na voljo veliko časa, lahko pravo obleko začnete iskati 8/10 mesecev pred datumom poroke. Tako boste v miru razmišljale o tem, katera obleka bi bila najlepša na postavi in ​​se potem, kakih 8 mesecev prej, dogovorile za prve sestanke v ateljeju, da poiščete pravo. Tako dolgo obdobje je idealno predvsem za bodoče neveste, ki nimajo čisto jasnih idej o tem, kaj želijo obleči, ali za tiste, ki imajo, nasprotno, tako natančno predstavo, da si želijo obleko po meri. Ker se premikate toliko vnaprej, naj se vam ne mudi z izbiro pravega modela: mirno obiščite različne ateljeje, pomerite vse, kar je na voljo, in počakajte na spontani “da, to je prava obleka”. Ker obleka vas vedno najde, brez skrbi! In če jo najdete v prvo, toliko bolje!

Komentiraj