Velike, oversized oblike: kdaj jih nosimo in kdaj niso primerne

Vem, da so zelo v modi in tudi sama opažam, da zna biti moda skrajna. Na eni strani imamo konfekcijske številke, ki postajajo vse manjše, na drugi strani pa športno modo s kosi, ki so res ogromni. Moj small se je spremenil v large ali skoraj, kar je po eni strani zabavno, po drugi pa se mi zdi, da se v teh majicah popolnoma zgubim. Potrebno jih je dobro kombinirati in pametno nositi, kar je seveda izvedljivo: z malo domišljije lahko naredimo marsikaj in tudi majico s kapuco spremenimo v kos, ki bo čudovit z elegantnimi hlačami.

Pravzaprav je skrivnost prav tukaj: igrajte se z različnimi kontrasti. Če ste za oversized majico, denimo bombažno, s kapuco, športno, potem naj ne bo spodnji del prav tako ohlapna trenirka ali široke, bombažne hlače, temveč nekaj bolj elegantnega in ozkega. Če se vam ljubi igrati z ovratniki, potem vedite, da je to njihov trenutek: tudi najbolj preprosta široka majica ali pletenina se zna spremeniti v čudovit kos, če ji dodate lep, bombaž ovratnik, ki je seveda velik in morda celo čipkast. Še ena dobra odločitev so broške: zakaj ne? Broška olepša vse, tudi športno majico.

Oversized oblike niso najbolj primerne takrat, ko imate nekaj odvečnih kilogramov in posledično občutek, da se boste v modi kar skrile. V resnici je tako, da vas tovrstni kosi naredijo še večje, saj se napihnejo; pri oblinah je ključnega pomena, da dobro označite pas in mejo med zgornjim ter spodnjim delom telesa; to odlično dosežete prav z različnimi pasovi in elastikami v pasu. Glede barv le stavite na svetle, ker so veliko bolj zanimive: bež, bela, slonokoščena, roza in svetlo modra so barve, ki navdušujejo tudi zato, ker ohranijo ženstvenost.

Oversized modeli so vedno nekoliko bolj športni in manj ženstveni, a tukaj imate kar nekaj dobrih kombinacij, ki dokazujejo, kako lahko dobro zaživijo. Kot vidite sem vključila super široke pletenine, denimo v kombinaciji z mehkimi, nežnimi krili, ker tvorijo čudovit kontrast.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.