Veliki kosi nakita za vsak dan

Verjetno nisem edina, ki ima v spominu tiste velike, opazne in vpadljive statement ogrlice, ki smo jih nosile pred leti. Vem, da sem bila takrat v Ameriki in prodajali so jih povsod; kmalu še zraven spodnjega perila! Veliki kamni, impresivne oblike, kar precej teže, ampak bili so kosi, ki si jih potem imel za več priložnosti: na navadno T majico in jeans, na večerno obleko, na dnevno obleko, na blazer ali pletenino. Skratka: nakit, ki popestri prav vse. Letos je ta trend ponovno prisoten in všeč mi je, da ga ženske znamo nositi, brez strahu in brez slabih misli. Namreč včasih je že držalo, da so bili tovrstni kosi primerni samo za zvečer, a zdaj je moda obrnila smer in ugotovila, da so lepi vedno.

Chloé
Chanel
Dolce&Gabbana
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pišem o tem tudi zato, ker marsikatera izmed nas te dni posluje preko spleta in z video povezavami; marsikatera od vas mi je poslala prošnjo v smislu “Napiši kaj na temo, kako se dobro obleči in namazati za video konference” in obljubim, da bom. No, v tej zgodbi ima nakit, okoli vratu, morda celo uhani ali prstani, zelo posebno in pomembno vlogo. Namreč izpostavljen je predvsem zgornji del telesa, torej nima smisla, da se ukvarjamo s hlačami in čevlji, bolj s tem, kaj nosimo v zgornjem delu. Med materiali, ki prevladujejo, je zlato, hkrati so tukaj naravni kamni v pastelnih barvah, pa tudi v lepih, jesenskih barvah: temno modra, burgundy, črna in pa zraven tudi opal v mlečni barvi.

Celine
Bottega Veneta
Hermes
McQueen
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Dober kos velikega nakita ne stane celo premoženje, saj kamni niso pravi, vseeno pa je pomembno, da izberemo kvaliteto zato, da kamnov ne zgubimo prehitro. Pogumno tudi s pleteninami! Velike ogrlice in pletenine so nekaj čudovitega, zato ne varčujte v tem smislu in ne razmišljajte “da bo preveč”, ker ni. Jaz že uživam!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
    1. Draga Katja, jaz sem svoje kupila v trgovini JCRew, ko sem bila v zda. Imeli so res čudovite kose in vem, da prodajajo tudi preko spleta. Drugače je bilo veliko statemen ogrlic v trgovini Accessorize, ki je žal zdaj pri nas ni več, ima pa prav tako spletno prodajo. Tudi Parfois zna imeti ljube stvari, malo je za pogledat. Maham

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.