Vesolje, skrito v Chanel talismanih

Vsak od nas ima osebni talisman za srečo: kristal, pismo, anonimen predmet, ki ga obdaja pomembno čustveno breme, zaradi česar je dragocen. Talisman, ki ga imate vedno s seboj, ki izziva vraževerje in vam pomaga uresničiti želje. Tako se je tudi Gabrielle Chanel, ikonična ustanoviteljica istoimenske hiše, obdala s simboli, ki so ji prinesli srečo, in postala neusahljiv vir navdiha, ki ga najdemo v vsaki njeni kreaciji tudi danes. Z novo kolekcijo Les Symboles je studio za ustvarjanje ličil pravzaprav na novo odkril 5 ikoničnih simbolov in jih spremenil v dragocene lepotne predmete, kot nalašč za praznično sezono, ki jih je zmanjšal v treh bleščečih odtenkih, ki sublimirajo polt in, kdo ve, usodo uporabnika: Le Lion, La Comète, Le Camélia, Les Perles in Les Chaînes – na voljo v omejenih izdajah izključno v določenih parfumerijah in na spletnem mestu Chanel. Vsa imena, ki spominjajo na elemente, ki so zelo prisotni tudi v modi te plemenite modne hiše.

Vir: Chanel

Kamelija

Leta 1913 je kamelija postala simbol Gabrielle Chanel, ki jo je vzela iz reverjev dandijevskih suknjičev, da bi jo prinesla v svoje vesolje. Cvet je tako interpretiran na različne načine v popolnoma simetrični različici, ki nikoli ne izgubi listov in uteleša nespremenjeno, harmonično in spokojno lepoto. Kamelija postane varuhinja dobrote, tistim, ki skrbijo zanjo, daje mir in dobro počutje.

Vir: Chanel

Biseri

Simbol sijočega sijaja, biseri osvetljujejo polt in razkrivajo lepoto tistega, ki jih nosi, tako ličila kot tudi modni dodatek. Gabrielle Chanel jih je uporabljala, se igrala z nitmi, jih nosila kot choker ali si privoščila plastenje ob vsaki priložnosti, od plaže do mesta in kadar koli v dnevu.

Vir: Chanel

Verige

Sestavljen, kompakten, a predvsem avantgarden simbol: Madame Gabrielle se je odločila svojim torbam dodati verigo, kar je v nasprotju s konvencijami tistega časa, in jo nato zaprla v podlogo svojih Chanelovih suknjičev. In veriga je skrivnost njihovega tekočega in strukturiranega prileganja. Simbol edinstvenega sloga razkrije privlačnost osebe, ki jo z lahkoto nosi.

Vir: Chanel

Komet

Komet, vir žareče svetlobe, obljublja srečo tistim, ki ga vidijo, in sčasoma je postal Maisonov pravi talisman. “Ženske sem želela pokriti z ozvezdji,” je leta 1932 izjavila Gabrielle Chanel, ko je predstavila svojo prvo in edino kolekcijo visokega nakita, posejanega z nebesnimi motivi. Vraževerna se je zanašala na zvezde in se rada obkrožala s kometi: ni treba posebej poudarjati, da so res prinašali srečo.

Vir: Chanel

Lev

Gabrielle Chanel, rojena 19. avgusta 1883 v zodiakalnem znamenju leva, se prepozna v tej živali in jo spremeni v odraz njene sijoče in neuklonljive osebnosti. Poleg tega spominja na beneškega leva, legendarno mesto, ki je očaralo Mademoiselle, hkrati pa je vir navdiha, ki vliva moč in ponos tistim, ki ga izberejo.

Vir: Chanel
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.