Vintage moda med nami: vse se vrača

Včasih mi je prav žal, da v svoji garderobi ne najdem več nobenega originalnega kosa iz 90. Takrat se mi je zdelo, da sem komaj čakala, da se jih lahko znebim ter v svoji omari naredim prostor za nove stvari in trende. In ne, nikoli ne bi mislila, da bomo ponovno nosile kose iz tistega obdobja, ker, saj veste, marsikaj je bilo no robu dobrega okusa, s trajno in podloženimi rameni vred.

Anthropologie
Anthropologie
Anthropologie

A moda se močno navdihuje po preteklosti in nam ponuja retro kose, ki zdaj niti ne izgledajo tako slabo. Razcefrane jeans hlače, ki jih lahko naredimo tudi same doma, in sicer tako, da uničimo star jeans; stare torbice, usnjene in zato nepremagljive, če so mamine ali babičine, toliko bolje; nekaj kosov zlatega nakita, ki nima le šarma temveč tudi zgodbo; T majice z napisi, ki so tako izrazito vintage, da so že noro lepe. In prav s pomočjo takih majic lahko zgradimo zelo dober stil.

Anthropologie
Anthropologie
Anthropologie

Se spomnite otroštva, ko smo majice zavezovale z vozlom v sprednjem delu? No, spet smo tam. Sicer je že tako, da smo danes bolj napredne in so tovrstne majice že krojene tako, da imajo dve špici v sprednjem delu, ampak načeloma jih lahko zavezujemo tudi na star način. Potem bodo seveda izgubile formo in bile noro zmečkane, a nič zato, v bistvu smo spet tam, kjer smo bile. Če temu dodamo še jeans z visokim pasom in Allstarke, no, potem je tukaj film Back to the future …

Anthropologie
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Očala ostajajo nujno velika in tudi me moramo v sebi ohraniti kanček tiste stare brezbrižnosti, ko še nismo vedele, kaj pomeni živeti, in nismo imele toliko obveznosti, kot jih imamo danes. In veste, kaj? Ta del zgodbe mi je pravzaprav najbolj všeč.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.