Za dober stil nabavite originalno torbico

Odvisno, kako same gledate na torbice, a ne mislite, da so le modni dodatek. Daleč od tega. Torbica je zelo oseben svet, ki ga nosimo zraven in hkrati je stanovanjem v malem, ki rešuje življenje. Pravzaprav še več. Za Sigmunda Freuda je imela zelo posebno obliko s funkcijo, da nekaj “sprejme ali zapre”, torej gre za simbolno upodobitev ženskih spolnih organov in maternice. A če zdaj damo na stran te globoke in včasih malo čudaške analize, lahko dejansko rečemo, da nam torbica pove prav veliko o ženski, ki jo nosi: starost, okus, navade, razvade, vrline. Zato nas ne čudi, da je ženska torba še danes najbolj zaželen dodatek na svetu in hkrati tisti, ki poskrbi za dober stil.

Če si v tem trenutku želite nečesa novega in drugačnega, potem je nakup nove torbice prava stvar. In jesenske so res čudovite, ker se nekoliko oddaljujejo od koncepta “tradicionalne torbe”. Postale so razigrane, barvite, drugačne in včasih tako čudovito vintage, da so že super moderne. Seveda se je danes naš pristop k nakupu spremenil: koncept torbice je nekoliko drugačen, odkrili smo (ponovno) nahrbtnike in velike torbe, trg pa ponuja množico bolj dostopnih in raznolikih možnosti. Je pa vseeno zelo redko videti žensko, ki ne nosi torbe, bolj ali manj velike, bolj ali manj drage, bolj ali manj modne. Obstajajo tiste, ki imajo rade super velike oblike v slogu Mary Poppins, da imajo vse pri roki; obstajajo pa tudi tiste, ki estetiko postavljajo pred praktičnost in zato lahko izberejo zelo kompakten in majhen model, ki v resnici lahko vsebuje le pametni telefon ali kreditno kartico (oboje je že preveč!).

V povprečju, poroča španski časopis El País, ima ženska 19 torbic: morda se vam bo zdelo veliko, a če jih dobro in natančno preštejete, boste morda ugotovile, da jih imate celo več. No, kakorkoli že, v vaši omari mora biti dovolj prostora tudi za novo, originalno in zelo praktično. Takšno, za večne čase.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. O torbicah bi lahko razpravljala ure in ure, in taki članki so mi zelo všeč. Moja 15. je na poti….. in vsaka mi je po svoje ljuba. Meni predstavlja “premični” dom. In včasih dobim ponudbo, če bi katero od njih prodala – pa ne gre, nikakor.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.