Za lepše življenje podarite barve svojemu domu

Četudi niste prav veliko doma, morda ste v podnajemu ali niste popolnoma zadovoljne s krajem, v katerem živite, je dom sveta stvar in prav je, da ga spoštujemo. Nikar ne ravnajte v smislu: “Saj ni moje, torej se s tem ne bom ukvarjala,” kajti dovolj je, da si privoščite malo fantazije in nekaj barvitih elementov zato, da postane vaše življenje doma veliko prijetnejše. Nič ni lepšega od doma, ki vas mirno in toplo čaka po napornem dnevu, če pa povrh vsega veste, da imate svoje kotičke, na katere lahko računate vedno, potem mislim, da imate v življenju srečo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Barve pozitivno vplivajo na naše počutje in nam podarjajo občutek sreče, miru, lahko pa nas tudi vznemirjajo ali se ne skladajo z našim življenjskim slogom. Bodite pozorne na barve, ki jih imate doma in če je le mogoče, stavite na nekoliko bolj umirjene odtenke, saj se jih boste kasneje naveličale, poleg tega pa jih lažje kombinirate z ostalimi kosi pohištva. Sploh ni nujno, da si omislite revolucijo zidov, lahko se denimo osredotočite le na eno steno in poskrbite, da je tisti del stanovanja brezhiben, narejen po meri, točno tako, kot želite. To lahko dosežete s posebno tapeto, foteljem, blazinami, s posebno preprogo ali slikami, ki nosijo sporočila. Zelo so aktualni leseni napisi, ki visijo na zidu in mislim, da je prav dobro imeti večkrat pred sabo kakšno dobro misel, ki nas hkrati spomni, kako smo pomembni.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če so prostori večji, potem si lahko privoščite tudi intenzivnejše barve. Vijola, roza, intenzivno modra delujejo plemenito in razkošno, vedno pa je dobro, da imate le enega ali dva kosa v tem odtenku, vse ostalo naj bo nekoliko bolj umirjeno. Prav gotovo drži, da je retro slog aktualen, zato le stavite na kakšno posebno sedežno garnituro ali fotelj za eno osebo, ki bo hkrati tudi vaš fotelj za branje, pitje kave, počitek ali preprosto zato, da uživate življenje. Ko izberete večje kose, se lotite detajlov: slike, sveče, rože (bodisi umetne ali prave) so detajli, ki vedno poskrbijo za pravo vzdušje in o vas povedo veliko, predvsem pa to, da vam ni mar. Tudi knjige so lahko modni dodatek, sploh tiste za motivacijo ali s pozitivnimi mislimi: običajno niso le zelo koristne, temveč tudi izredno lepe, torej naj se vidijo!

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Tako kot v modi, tudi notranja oprema zahteva kanček sodobnega; žamet in kosmate blazine, bodisi s perjem ali dlakami, so vedno dobra izbira za dnevno sobo, da popestrite prostor in mu dodate malo sodobnosti. Trendi, ki jih opažamo na področju mode, so prisotni tudi pri interierju, zato se lahko hitro zgodi, da je najnovejši blazer v barvi preproge in obratno. Nič hudega, to pomeni, da imate dober stil!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.