Zakaj je nujno potrebno jemati kolagen

Prepričana sem, da ste o kolagenu slišale veliko in še več. Predvsem je prav ta tisti dodatek, ki ga opazimo povsod, saj se nahaja v drogerijah, parfumerijah, specializiranih trgovinah in marsikdaj tudi v povsem navadni trgovini z živili. Po drugi strani morda ne vemo, da vsak kolagen ni dober, saj je pri nekaterih tako, da imajo le sledi kolagena, vse ostalo je nepotrebno. In seveda so tukaj kolageni v prahu, tabletah in tekoči obliki. Pred mnogimi leti sem poskusila kolagen v prahu in sem ga res težko jemala; ne le zato, ker potrebuješ malo več časa zato, da se v vodi raztopi, tudi okus mi ni bil najbolj pri srcu. Seveda se potrudiš, a dolgoročno gledano postane vse skupaj pravi izziv.

Foto: Zen za BeSmart Pharma
Foto: Zen za BeSmart Pharma

Ko sem bila zadnjič na tednu mode v Milanu in delala intervju z mojstrom za nohte in manikiro, sva imela res dolgo debato o kolagenu. Povedal mi je, da je pri jemanju tega dodatka ključnega pomena, da si vztrajen, ker po telesu dolgo potuje in potrebuje šest mesecev, da pride do las in nohtov. Običajno ženske obupajo že veliko prej in potem tarnajo, da ni rezultatov. Torej, kot pri vsaki dobri stvari, je treba vztrajati in tako sem se tudi sama lotila te poti, a tokrat na drugačen način. Kot prvo sem izbrala kolagen v tekoči obliki, saj nameravam vztrajati vsaj eno leto zato, ker vem, da ga v tej fazi življenja zelo potrebujem. Povem vam, da je tekoči kolagen veliko bolj prijazen in zjutraj ga želodec praktično ne začuti, kar je super.

Foto: Zen za BeSmart Pharma
Foto: Zen za BeSmart Pharma

Kolagen je ključna sestavina našega telesa, ki poskrbi za mladostno in elastično kožo brez gub, sijoče, goste ter močne lase, zdrave nohte ter gibljive sklepe. Žal se neha proizvajati med 20. in 25. letom, zato se njegova prisotnost v telesu hitro zmanjšuje. Eden najmočnejših kolagenov v Sloveniji, ki vsebuje kar 10.000 mg hidroliziranega kolagena v dnevnem odmerku, je BeSmart Pharma Collagen Strong, v obliki peptidnih molekul, ki se v 90 % absorbirajo v naše celice. Poleg tega vira mladosti in nepogrešljivega elementa za odličen izgled pa vsebuje tudi hialuronsko kislino, vitamin C, biotin, baker in silicij. 

Foto: Zen za BeSmart Pharma
Foto: Zen za BeSmart Pharma
Foto: Zen za BeSmart Pharma

Hidroliziran Pure Peptide ribji kolagen (na Švedskem je bila ta formula kolagena 5x zapored izbrana za najbolj učinkovito anti-age formulo) je najbolj učinkovit kolagen, ki ga sedaj lahko najdete na trgu. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože, kosti in hrustanca. Biotin prispeva k ohranjanju zdravih las in zdrave kože. Baker prispeva k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva, k normalni obarvanosti las ter kože in ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Seveda obožujem vse kreme, pilinge in maske proti staranju in jih naprej uporabljam, a brez notranje lepote in zdravja vemo, da je koža siva, videz utrujen, lasje krhki, povrh vsega pa se vedno počutimo pod stresom in slabo spimo. Kolagen je veliko več, kot le dodatek za lepe nohte in lase, je snov, ki jo pri določenih letih nujno potrebujemo in med jemanjem te opazimo resnične rezultate. Za popoln in zdrav izgled, ki prekipeva od mladosti. To nam je všeč, kajne?

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

5 komentarjev
  1. Kolagen je top, ob poplavi vseh možnih izdelkov, je zelo težko najti res kakovostnega… Sama uživam Msm prah, kolagen pa tudi občasno. Lp

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.