Zakaj je vitamin C v lepotni rutini tako zelo pomemben

Vsi poznamo pozitivne lastnosti vitamina C v prehrani, a ta igra zelo pomembno vlogo tudi pri negi naše kože. Preparatov, ki ga vsebujejo, je veliko, od čistilcev kože, serumov, krem do mask za obraz in še bi lahko naštevali. Vitamin C je izredno močan antioksidant in ravno zaradi te lastnosti nam ta lahko pomaga pri regeneracijskem procesu obnove kožnih celic. Z vsakodnevno uporabo lepotnih izdelkov, ki vsebujejo vitamin C, lahko preprečite prezgodnje staranje kože in omilite videz kožnih madežev ter temnih znamenj, ki so nastali zaradi izpostavljenosti soncu. Koža na obrazu po nekajmesečni uporabi deluje veliko bolj zdrava, sijoča in ten kože je veliko bolj enakomeren.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

TOP serumi z vitaminom C

Dnevni serum znamke Drunk Elephant je eden kultnih, ki ga lahko najdemo v kozmetičnih torbicah najbolj zahtevnih ljubiteljic lepote in mode. Obljublja hidratacijo kože, sijoč videz in zmanjšanje znakov staranja. Priporočljiva uporaba seruma je vsako jutro pred nanašanjem dnevne kreme.

vir: Pinterest

Serum CC Me, Summer Fridays ima po mnenju uporabnic izredno dobre ocene. S pomočjo tega bo vaša koža bolj gladka s posebnim sijajem. Učinkuje tako kot vsi ostali serumi z vitaminom C, torej poskrbi za bolj enakomeren ten in pomlajevalni učinek. Velik plus je tudi embalaža, ki je izredno priročna in pomaga pri doziranju zadostne količine seruma.

vir: Pinterest

Moj izbor je serum znamke Versed po imenu Stroke of Brilliance Brightening Serum. Tega uporabljam zjutraj ter zvečer in največjo razliko sem opazila šele po štirimesečni uporabi (potrpljenje pri opaznih učinkih je ključno). Najbolj pomaga pri boju proti madežem na obrazu, ki so nastali zaradi nihanja hormonov v nosečnosti.

vir: Pinterest

Vendar vitamin C ni čisto za vsak tip kože, saj ji lahko v nepravilni uporabi tudi škoduje. Če je vaša koža občutljiva ali tega še niste uporabljale v svoji vsakodnevni rutini, vam priporočam, da ga najprej preizkusite na manjši površini kože. In ne pozabite po uporabi sredstev z vitaminom C še na kremo z zaščitnim faktorjem, ki bo ščitil kožo pred nevarnimi UV žarki.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.