Zaobljube za čudovito poletje in mirno jesen

Drage moje, kako ste? In to ni le retorično vprašanje, temveč me resnično zanima, kako ste, kako je z vašim življenjem ter v kateri fazi osebnega razvoja se nahajate. Srčno upam, da je z vami vse na svojem mestu in uživate poletje, pa ne le zato, ker je to čas dopustov, tudi zato, ker je to čas, ko se čistimo, na vseh področjih in tako postanemo boljše. Modrejše, zrelejše in nenazadnje tudi mirnejše. Že nekaj časa razmišljam, da moram sestaviti seznam zaobljub za poletje, preden ta mine, in potem pomislim, da je zaobljub res veliko in vedno me je malo strah, da jih ne bi izpolnila … Pa vendar, če niti ne poskusim, potem mi vsekakor ne bo nikoli uspelo. Te dni se torej skušam držati, vsaj približno, poletnemu vodniku, ki me bo pripeljal do jeseni, in srčno upam, da bo tudi barvita jesen lepa, tako kot je bleščeče poletje. Oziroma ne, še bolj! To so torej moje osebne smernice, ki jih, kot veste, rada delim z vami, vedno v upanju, da vam pridejo prav in se tako skupaj napotimo po tej novi avanturi, ki se ji reče življenje. Življenje po žensko.

Foto: Zen

Manj komplicirajte

Zdaj je tisti pravi čas, ko lahko stvari vržete čez ramo in mirno rečete: pa kaj potem! Če to ne postorimo poleti, potem ne bo nikoli napočil čas za to stanje duha. V resnici znam biti komplikator in mi ta plat mojega karakterja ni prav zelo všeč; zdaj je takšen čas, ko se preprosto vržem v morje in pomislim: saj bo in bo kot bo, tako kot vedno, torej takrat, ko mora biti.

Več zvezd in manj obveznosti

Te dni je nebo čudovito. Ste opazile? Zvezde so povsod in rada se ustavim z nosom proti nebu ter občudujem te razkošne dimenzije vesolja, ker nikoli ne veš, kaj lahko ujameš in ali bo morda prišel mimo kakšen vesoljec in ti poklonil zanimiv klepet o galaksijah. In vse to lahko dobro nadomesti dnevne obveznosti, ki jih je zdaj seveda manj, zato spustite, ker vse ostalo bo ob svojem času, zdaj pa je takšen čas, ko so na vrsti osebne baterije in nič drugega. Tega ne pozabite.

Privoščite si sangrijo, penino ali nekaj zelo sladkega

Ne pijem alkohola, vendar so mi koktajli pri srcu že zato, ker so lepi in me vedno spominjajo na dopust in relaks. Všeč mi je, ko sedimo s prijateljicami na plaži in se ena spomni, da bi lahko spile kaj dobrega in res je, ostajam na Fanti, ampak se pretvarjam, da imam v kozarcu nekaj noro razkošnega in posebnega, in resnično se mi zdi, da je ta Fanta vrhunska. Ženske smo pač takšne: potrebujemo veliko stvari za dušo in polno trenutkov, ko se čas končno ustavi. In otroci spijo. Ali se igrajo na plaži.

Vir: Pinterest

Popoldne s prijateljico

Preživela sem nekaj popoldnevov z mojo ljubo Tino, prijateljico z morja in iz otroštva. Obožujem jo in razlogov je veliko, največji pa je ta, da je iskreno moja prijateljica in nimam kaj dodati. Te ženske ure so neprecenljive, zelo pomembne za mojo dušo in zato, da se umirim, spomnim na stare čase ter uživam življenje, kot bi jih imela 16 ali 17, ni pomembno, najbrž veste, o čem govorim.

Ženski čvek z mamo

Ker je mama pač mama in imamo le eno. Njeni nasveti, tople besede, čudovita energija, njene modre oči, njeni nasmehi me znajo greti do dna duše in mi podariti brezhbnost trenutka. Želim si, da bi ta družba trajala za vedno in da bi njene besede postale zaklad za vse večne čase. Rada te imam mama, neskončno in hvala za vse.

Mani e piedi (roke in noge)

Zdaj je vse tako izpostavljeno, da preprosto morate imeti novo barvo laka, urejene roke in noge in da, vse to je izredno lepo, lepo je biti ženska, lepo je imeti v škatli za čevlje toliko lakov, da me kar boli glava in toliko modrih odtenkov, da ne vem, kam z njimi. To je del mene in najbrž tudi vas … Najraje bi prirejala ženske popoldneve s prijateljicami in laki za nohte. To bi bila šele zabava!

Vir: Pinterest

Več ljubezni in manj skrbi

Včasih je kar dobro, če objamemo sebe, objamemo svojega moškega, otroka ali pač nekoga, ki nam veliko pomeni. Objemi so vse, tako kot poljubi, poskrbijo za naše dobro počutje in jih zato moramo deliti. Pa ne le to, moramo jih tudi sprejeti. Odprite srce, drage moje, to je naš čas, poln čarobnosti in lesketanja, vse je na dlani, vse nam je dano, če le znamo sprejeti. In tu in tam tudi vprašati.

Narediti kakšen plan, a ne preveč

Tu in tam, pomislite, kaj bi želele početi ter kje bi rade bile. So enostavna vprašanja, vendar je marsikdaj tako, da nimamo odgovorov, zato smo še bolj zakomplicirane. Dobro je, če vsaj približno vemo, kaj nam je všeč, za kar se moramo ustaviti in razumeti, kaj že imamo ter kaj nam manjka. Morda je vse na svojem mestu, v tem primeru super, v nasprotnem pa delajte na sebi, ker je odgovor vedno v vas.

Vir: Pinterest

Novi cilji, ker zmorete

Sem prva, ki podpira divje sanje in nore cilje, naj bodo razkošni, visoki in čudoviti. Krojeni samo za vas, po vaši meri. In vedite, da zmorete, če se le lotite. Največkrat je težava v temu, da niti ne začnemo ali ne vprašamo, ne naredimo koraka, ker je bolj varno na enem in istem mestu. Drži, a morda je tudi tako, da izgubimo čarovnijo in, saj veste, življenje je le eno in tudi to poletje, žal, ne bo trajalo za vekomaj.     Zato se le spravite v akcijo, obljubim vam, da so vam, nam, zvezde naklonjene.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.