Zelo visoki škornji zaznamujejo letošnjo jesen

Že čez nekaj tednov se bomo poslovili od sezone, ki je marsikomu omogočila, da v celoti uživa v prednostih poletja. Žal bomo morali za malo manj kot eno leto pozabiti na kopanje v morju in aperitive na plaži ter počasi nadaljevati vse, kar nas v zimskih mesecih običajno zaposluje. A letos smo vsi predvsem osredotočeni na kar se da normalno življenje, ki je bilo lani, v isti sezoni, nemogoče, saj smo bili zaradi ukrepov skozi doma. Zdaj srčno upamo, da bomo imeli kakšno prijetno priložnost za druženje, da bomo lahko šle tudi na zabave, dogodke in večerje s prijateljicami. Upajmo.

Po lanski hladni zimi, ki jo je marsikdo preživel kar v pižami, je tukaj nova sezona, zanimiva tudi iz modnega vidika. Med najbolj priljubljeni novostmi so zelo visoki škornji, tako imenovani
cuissardes, iz besede “cuisse”, ki v francoščini pomeni stegno, saj njihova dolžina sega prav do sredine stegna. Iskreno vam povem, da jih nikoli nisem marala in tudi ne imela, predvsem zato, ker se mi zdijo kombinacije s tovrstnimi škornji dokaj zahtevne. A ko jih zagledam na ulici, no, se vedno z veseljem ustavim in občudujem ženske, ki jih znajo nositi.

Govorimo o škornjih, s katerimi lahko ženska izgleda elegantno in hkrati provokativno, včasih tudi vulgarno, če je modna kombinacija zgrešena. Nekatere jih ponosno nosijo s kratkim krilom (zelo tvegano) ali ozkimi kavbojkami (lepo, če imaš vitko postavo). Zagotovo tovrstni škornji niso novost v svetu mode, pravzaprav so že nekaj let v trendu. Nedvomno so velika klasika, ki postaja vse bolj zaželena in hkrati izzivalna. Jesen prinaša divje barve tudi na tem področju: cuissardes škornji bodo rumeni, zeleni, oranžni, rdeči in potem sta tukaj klasična črna ali rjava barva.

Kot nasvet naj dodam, da na te škornje vedno gledamo v smislu modela s peto in pozabimo, da znajo biti zelo lepi tudi popolnoma nizki. V tem smislu so veliko manj zahtevni!


Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.