#1 Moje življenje, moja pravila

Drage bralke, od sedaj bodo srede nekoliko drugačne, saj vam bom, kot sem napovedala že včeraj, danes postregla z daljšim vlogom o modi, torej video posnetkom, ki vam bo omogočal širok pogled v modni svet. Razmišljala sem, da bodo srede zame nekaj posebnega in srčno upam, da bo tako tudi za vas. Ker vem, da smo čez dan vse zelo zaposlene in tekamo sem in tja, sem se odločila za članek, ki vam bo delal družbo enkrat na teden in bo vseboval pet življenjskih pravil, ki so lahko modna ali tudi ne, vendar se jih skušam čim bolj držati, ker mi olajšajo življenje. Tako vam odprem še ena vrata, ker mi je lepo, če se družimo skupaj. Dobrodošle torej v moj svet.

Selfie – včasih mi celo uspe 🙂 Sofia, Beatrice in jaz

Sem lojalna znamki

Jih imam kar nekaj, ki so mi všeč zato, ker ponujajo ženstveno modo in hkrati kroje, ki jih z veseljem nosim. Zdi se mi, da je lojalnost znamki nekaj zelo lepega in pametnega, če pač uspeš najti ime, ki kroji prav zate in za tvoje potrebe. Na ta način si tudi olajšam življenje. Če pa se brand prodaja tudi po spletu, toliko bolje, ker prišparam veliko časa. Med mojimi najljubšimi je www.lazzarionline.com.

Vir: www.lazzarionline.com

Vem, da obleka naredi človeka

In preden začnete vrteti z očmi, naj malo bolje obrazložim zadevo, ki jo vedno povem na seminarjih, ki jih vodim. Ko srečamo človeka na ulici in ga vidimo od daleč, je tako, da ne moremo vedeti, ali je dober ali slab človek, inteligenten ali ne, seksi ali dolgočasen. Vidimo pa obleko. In ko gremo v napad denimo za novo službo, človek, ki je pred nami, ne ve (še), da smo dobre po srcu in zelo sposobne, vidi pa, če smo urejene. Torej je videz na prvi pogled zelo pomemben, ker živimo v času brez časa in odnosov, vse je hitro in površno. Tisti, ki trdi, da obleka ne naredi človeka, ni povsem razumel mode. In se zato moti.

Anna Wintour

Modne revije niso realno življenje

O tem sem se prepričala neštetokrat. Morate vedeti, da je moda na pisti le spektakel, sicer zelo lep in všečen, a še vedno drugačen od realnega življenja. Če na brvi zagledate perje, prosojnost, čudaške čevlje, make-up v slogu zombijev, to še ne pomeni, da je našteto v modi, pomeni le, da dobro deluje na pisti. Kar najdete v trgovinah, je potem druga zgodba, zato če iščete navdihe za outfit, jih prej najdete v poulični modi, kot pa med manekenkami, ki nastopajo za določeno modno revijo.

Prada … hmm

Manj je več, če si slabe volje

Vam povem tudi zakaj. Ker se ti takrat ne ljubi in nimaš energije, da bi šaril po omaril in našel kaj pametnega. Takrat je čisto ok, da si vzameš kavbojke in majico s kapuco ter greš v svet. Dovolim si biti slabe volje in ne modno razpoložena, a naj se zgodi bolj poredko. Za vse ostale dneve se potrudim: želim dobre hlače, odlično bluzo, super blazer, top plašček, udobne čevlje in, v kolikor ne hodim po tlakovanem Kopru, tudi pete. In seveda uhane, parfum, malo torbico, tanek pas. Veliko stvari, ker kot rečeno manj je več, a le takrat, ko se mi ne da.

Foto: Zen

Potrudite se z make-upom

Ne maram izgovorov v smislu: jaz ne znam, nimam časa, se mi ne ljubi. Zapomnite si, da slab make-up lahko pokvari najlepšo obleko. Ker pa živimo v času highlighterja in bronzerja, naj povem, da sta oba čudovita, a v majhnih dozah, drugače se hitro spremenimo v Indijance Navajo. Če imate dve levi roki (ok, se zgodi, a se vse da popraviti), potem vedite, da morate staviti vsaj na: obrvi, maskaro, šminko, roza lička. Toliko znate, brez izgovorov!

Foto: Zen

Do naslednjega tedna torej …

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

8 komentarjev
 1. Draga Lorella:),
  Krasnoooo, sem vesela teh nasvetov, in lušni komentarji, brez izgovora:), so mi všeč…najraje se iščejo razlogi zakaj ne, raje najdimo tistega zakaj ja:)….hvala Lorella, objem
  Karin

 2. Pozdravljena Lorela, rada prebiram tvoja razmišljanja. Res da bi morala to početi pred 40 leti, a se tudi sedaj skušam najti v smernicah, ki mojim letom pri stojijo. Me je nekaj preveč, a bo nekako šlo. Res je obleka naredi človeka samo od zunaj,. Notranjost pa zna biti najlepša tako kot je tvoja slikica s hčerkico in bejbo(tako namreč poimenujem kužke). Z veseljem do srede.

 3. Pozdravljena Lorella,
  srede bomo pa z veseljem pričakali.
  Sredina tedna, z novimi idejami in nasveti, ki nam lahko še kako prav pridejo konec tedna :-).
  Prav lutšno je bilo pogledati “prispevek”. Bil je kratek, in zelo intenziven glede informacij.
  Pošiljam objeme.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.