#12 Moje življenje, moja pravila

Pomlad začutim takrat, ko pride vikend in se odločim za obrok zunaj, sprehod, slikanje ali pač opravek, ki je zame zelo prijazen. Začutim sonce, ki postaja močnejše, in zrak, ki ni več tako oster, povrh vsega pa je na obali veliko tujcev, ki potrjujejo, da smo prav vsi v iskanju topline. Zanimivo, kako v resnici iščemo podobne stvari, kako nas podobne stvari tudi zadovoljujejo in naredijo srečne, kako smo vsi krvavi pod kožo, enkrat gor in drugič dol, zadovoljni takrat, ko najdemo notranji mir. Razmišljam o vsem tem in hkrati o pravilih, ki so del mojega življenja, in zdaj je veliko takih, ki se vrtijo okoli mene in manj okoli drugih, ker, drage moje, najbrž veste, da v kolikor same nismo srečne, potem ne bodo srečni niti tisti, ki živijo z nami.

Selfie doma 🙂

Majhne stvari za veliko življenje

Zdi se mi pomembno vedeti, kaj mi je pravzaprav všeč, kajti ni vedno enostavno vedeti, kako in kaj. Marsikdaj gredo stvari mimo nas in ni pomoči, da bi jih ujeli. Drugič smo toliko osredotočeni na druge, da si zase sploh ne vzamemo dovolj časa. No, zdaj sem v obdobju rož in šopkov, kupujem kot nora, vsaj dvakrat na teden, potem slikam, postavim zraven še skodelico s kavo, beležko, Sofiin pliš in občudujem. Preprosto občudujem.

Vir: Pinterest

Manj sekiranja za tiste, ki jim ne potegne

Povem vam, da sem šla neštetokrat z glavo skozi zid za ljudi, ki naj bi bili deli moje zgodbe. In vsakič znova se je izkazalo, da niso, a sama tega nisem želela sprejeti. Poskusila sem vse možne taktike in nobena ni delovala, potem pa sem spustila. Saj veste. Kot balon s helijem, ki ga preprosto spustiš in potem gledaš, kako letiš visoko. Ni več pri tebi, a tudi na nebu ima svoj čar.

Vir: Pinterest

Pomoč je dobrodošla

Ženske preveč odklanjamo in prevečkrat mislimo, da moramo speljati vse same. Včasih gre za “troganje” vrečk iz trgovine, drugič za mehanika, tretjič za banalno stvar, kot je kuhanje kosila ali nakupovanje hrane. Najbrž izhaja iz tega, da v kolikor naredimo same, bo hitreje narejeno in tudi me bomo bolj prepričane, da bo zadeva izpeljana, pa vendar … V zadnjem letu sem se naučila vprašati in prositi takrat, ko je vsega preveč. Ker sem pač le ena, imam dve roki in dve nogi, dokler me ne klonirajo, je kar dobro, da mi tu in tam kdo nudi pomoč.

Vir: Pinterest

Najboljša investicija je osebna nega

Zakaj? Ker je edina stvar, ki nas hitro dvigne gor. Če imaš pri sebi nekaj pripomočkov za make-up, pričesko in nego, potem si na konju. In dodaj še dober parfum, olje za telo, lak na nohtih, vse pride prav takrat, ko imaš občutek, da je svet obrnjen na glavo. Sem vse bolj prepričana, da je moč v nas samih in sami moramo najti poti, ki peljejo do sreče. Mnogokrat so te poti zelo majhne pozornosti, ki nam omogočajo razumeti, kako smo neprecenljivi. Če tega drugi ne opazijo, nič zato, to še ne pomeni, da nismo.

Vir: Pinterest

Bele ni nikoli preveč

Tudi od glave do pete takrat, ko potrebujem lifting duše in bela barva dejansko deluje. Je brezhibno čista, romantična, poetična, po svoje poletna, a v mojih očeh večna. In zanimivo mi je bilo poslušati prijateljico, ki je suvereno povedala, da me vedno povezuje z belo barvo zato, ker se ji zdi, da jo vedno nosim. V resnici niti ne, a vse barve, ki jih imam na sebi, se pomešajo z belo. Očitno je to moj značaj, a najpomembneje je, da se v tem odtenku, ki je in hkrati ni, počutim odlično.

Foto: Zen

Čakam vas danes ob 20.00 z novo oddajo o modi Glitter z Lorello. Ne zamudite 🙂

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.