#2 Moje življenje, moja pravila

Moram vam povedati, da se zelo, zelo veselim te rubrike, o njej sem nekako razmišljala že za vikend. Srede so sedaj nekoliko bolj posebne, bodisi zaradi modne oddaje in vloga, bodisi zato, ker bodo postale moj dan in ga z veseljem delim z vami. Najprej srčno upam, da ste dobro in vam je življenje naklonjeno, če pa imate slučajno slab dan, se bom močno potrudila, da vam ga pomagam preleviti v dobrega, iz zelo enostavnega razloga: ker je vsak dan vreden vašega veselja in hkrati je tudi vsaka izmed nas vredna sreče. Današnji dan se je pri meni začel na zelo poseben način: peljala sem na sprehod Beatrice, svojega psa, in se soočala z jutranjo roso, lesketajočo zaradi sonca, čudovito in tiho naravo, ki je spremljala najine korake. Na telefonu sem zagnala program za dihanje in meditacijo in preprosto uživala te brezhibne trenutke. Tako se je začel moj dan: s hvaležnostjo, ker preprosto sem. Kot obljubljeno vam bom vsak teden predstavila pet življenjskih pravil, včasih se jih sveto držim in drugič manj, najbrž je odvisno tudi od lune … saj veste, sem pač ženska.

Jutranji sprehod z Beatrice

I don’t care

V angleščini zato, ker v kolikor bi napisala “Me ne briga”, mi zvok besed ne bi bil všeč. Me ne zanima, pa tudi ne zaobjame tega, kar želim povedati. Morda pa poznate občutek, ko zelo samozavestno hodite po svoji poti in se vam zdi, da ste za seboj pustile kakšnega okostnjaka, poskrbele za kanček slabe volje, požrle grenak obrok in s čarvniško metlo sčistile pot, ljudi, domove, odnose, misli in še kaj bi se našlo. In potem nekdo dvigne roko, nekje v ozadju ali v prvi vrsti, in vam želi povedati, da se z vami ne strinja. In pri 44 je odgovor: I don’t care.

Vir: Pinterest

Ni mi všeč, če mi je žal

Ne maram zgrešenih nakupov in še manj trendovskih kosov, ki so danes aktualni in gredo jutri že v pozabo. A še najmanj mi je všeč neodločnost v smislu, da vidim nekaj lepega in potem se javi alter ego, ki mi pridno pove, da tega res ne potrebujem, ker je omara prepolna, ker bog ve, kdaj bom nosila, ker mi najbrž v resnici niti ni tako všeč. Je tako glasen, da bi ga po gobcu, a tega ne naredim in odkorakam iz trgovine. Potem pa mi je žal in seveda kosa ni več, iščem ga na internetu in je razprodan, tepem se po glavi zato, ker vem, da je bil prav zame. Torej zakaj ga nisem kupila? Včasih je kar dobro, če poslušamo instinkt in se vržemo, pa bo, kar bo.

Vir: Pinterest

Če obstajajo pravila, potem je že razlog

Tudi modna, seveda. Ok, saj jih lahko kršimo, a načeloma je tako, da je kar dobro pogledati, kaj pravijo modni oblikovalci in stilisti, ki načeloma vedo več kot me. Če so si omislili perilo za oblikovanje postave, potem je že razlog; če so hlače z visokim pasom vsepovsod, potem je očitno tako, da se jih da nositi; če je rdeča šminka adut za zimske dni, potem je morda tako, da dvigne samozavest. Všeč mi je biti radovedna in spremljati, kar se dogaja okoli mene, a to ne pomeni, da sem žrtev mode, prej bi rekla, da si dopuščam verjeti, da obstajajo modna pravila, ki jih je dobro upoštevati in če preveč eksperimentiramo, tvegamo, v kolikor tvegamo, pa smo lahko hitro na meji dobrega okusa … torej … knjige o modi pridejo vedno prav in tudi pravila.

Vir: Stitch Fix Style

Kdo je šefica?

Jaz sem. In tudi ve. V življenju si je kar dobro zapomniti, da imamo vedno preveč ljudi, ki želijo igrati vlogo Big Bossa. Super, a ne v našem življenju. Postavite mejo med službo in privatno sfero, vedite, da je življenje eno in je neprecenljivo, pa je samo vaše, pripada vam, vam je bilo podarjeno kot darilo in nihče, resnično nihče vam nima pravice odvzeti glavne vloge, ki jo odigrate v tem filmu. Če pa imate občutek, da je temu tako, potem tudi vedite, da ste same dale dovoljenje in ne, ni prepozno, da stopite korak nazaj. Če vam še ni jasno, si prilepite listek na računalniški ekran: tukaj sedi šefica te pisarne in tega življenja. Prosim, tega nikoli ne pozabite!

Z mojo maskerko Biljano Babič, afne guncava med snemanjem 🙂

Drage znamke

Nekateri pomotoma mislijo, da sem nora na drage znamke. Nisem. In če sem iskrena, mi ne pomenijo prav veliko. Všeč mi je Zara, ker hitro menja kolekcijo in vedno najdeš kaj pametnega. V H&M-u najdem super blazerje, v Commi dober jeans, za torbice pa je res tako, da imam raje Chloé, a seveda, ko je možno, saj vemo, kakšne so cene. Draga znamka ni nujno sinonim za stil, okus in dobro robo, lahko je samo znamka in ime, ki ga preplačamo. Bolj se mi zdi pomembno počutje; se v dragi obleki počutite vrhunsko? Potem je za vas. Se počutite neudobno, a bi jo vseeno imele, ker je Armanijeva? Napaka. Modo je treba čutiti s srcem, kar ni povezano z denarnico.

Vir: Pinterest

Do naslednjega tedna, drage moje … Zvečer pa, saj veste, kot vsako sredo ob 20.00, nova oddaja o modi in vlog o stvareh, ki jih obožujem. Ne zamudite!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.