50 let Timberland škornjev

Ni zimske sezone brez kultnih Timberland škornjev. Dejstvo, ki veliko dolguje Italiji 80. let in še posebej mladinski subkulturi paninarjev. Toda v resnici je zgodovina “Rumenih škornjev” veliko daljša, kot si lahko predstavljamo, tako zelo, da ima genealogijo, ki sega 70 let nazaj. Ustvarjeni za soočanje s slabim vremenom v hladnejših mesecih ali za treking v hribe, so še danes zimski čevlji par excellence, pa tudi veljavna naložba, ki združuje tehnologijo z glamping estetiko, torej bolj modno platjo dejavnosti, ki jih je treba izvajati v gorah, a jih odlično nosimo tudi v mestu.

Vir: Pinterest
Vir: Timberland

Še preden je postal svetovna ikona, je bil škorenj Original Timberland rojen preprosto kot odgovor na ostro in deževno podnebje Nove Anglije; potem bodo inovacije, izdelava in trdo delo tisti, ki bodo narekovali začetek nepričakovane poti za znamko. Piše se leto 1952 in Nathan Swartz začne študije za ustvarjanje prvih nepremočljivih škornjev: minilo bo več kot desetletje, preden bomo prišli do inovativne rešitve, ki bo čevlje naredila nepremočljive. Originalni škorenj Timberland, kot ga poznamo danes, se je rodil leta 1973, zahvaljujoč pravi revoluciji v tehnologiji brizganja, skupaj z uporabo nubuk usnja, prepojenega s silikonom, za ustvarjanje nepremočljivih usnjenih delovnih čevljev.

Vir: Timberland

Tako se je rodil revolucionarni “rumeni škorenj”, ki je popolnoma na novo definiral standarde vodoodpornosti in prilagajanja, kakršnih še ni bilo. Ljudje so mislili, da je bil Nathan nor: “Uničil boš kožo, nihče jih ne bo hotel kupiti.” Nič ni bilo dlje od resnice: škorenj je postal tako priljubljen, da je podjetje leta 1978 celo spremenilo ime v “Timberland”. Ne le protagonisti ekscentričnih in alternativnih outfitov, saj so zaradi svoje vsestranskosti in praktičnosti zimzeleni čevlji tudi za vsakdanje videze, ki jih lahko kombinirate z ohlapnimi kavbojkami in blazerjem, skupaj z udobno trenirko ali klasično belo srajco.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.