70. leta ostajajo naš modni navdih

Kljub dejstvu, da so ta hip večji del modnih smernic zavzela pretekla 90., pa vendar ne gre zanikati tudi vpliva 70., ki nekako ostajajo današnji sinonim za boho šik look. Poleg dolgih, plapolajočih oblek z raznoraznimi potiski svoje mesto vedno znova najdejo tudi hlače na zvonec, ohlapne tunike in velika sončna očala. Bolj kot vse skupaj so pomembni posamezni elementi, vse od etno in cvetličnega vzorca, naborkov in volančkov, do linij, ki poudarjajo zapeljivost ženskih oblin. Tu so napihnjeni rokavi in že prej omenjene zvončasto oblikovane hlačnice, pomemben je visoko stisnjen pas, pa tudi materiali in barvni nabor, med katerimi so na prvem mestu žamet, bombaž in denim.

Mango
Mango
Mango
Mango
Mango

Ko te mesece razmišljamo o retro stilu, ki diši po preteklih sedemdesetih, si ne moremo kaj, da ne bi v naš ožji izbor vključili barve, kot so snežno bela in bež, rjava in bronasta ter jeans modra in nude. Nekako se vse znova in znova vrti ravno okoli naravnih odtenkov, pa tudi naravnih elementov in materialov, kar v resnici dobro deluje ne glede na trende in določeno sezono. Še vedno smo torej nagnjene k čudovitim, maksi boho oblekam ter belim topom, h kavbojkam z visokim pasom in bluzam s čudovitimi detajli in potiski.

Mango
Mango
Mango
Mango

Dobra novica je ta, da bodo tovrstni kosi velik in pomemben del tudi v nadaljevanju leta, torej bo prehod v jesen več kot modno očarljiv. Pripravimo se zopet na žametne dodatke, na denim kombinezone ter mehke, udobne jakne, ki bodo več kot super kombinacija z nekaterimi povsem poletnimi kosi. Nenazadnje gre omeniti tudi pletenine, v katere lahko pravzaprav vlagamo že ta hip ter jih tako uporabimo za kanček hladnejše večere te tople sezone.

Mango
Mango
Mango
Mango
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.