Boemske obleke za vse ženske

O tem stilu zelo rada pišem, ker mi je izredno blizu. Ko slišim besedo “boho”, se mi kar zasvetijo oči in res je, da je slog zelo ženstven, romantičen in primeren za veliko priložnosti. Morda ne bo všeč ženskam, ki so bolj za minimalizem, a v zadnjih letih je ogromno znamk, ki prisega prav na boho, kot dokaz, da gre za slog, ki se je zelo prijel. Njegove značilnosti so:

 • bela barva,
 • čipka,
 • čudoviti rokavi,
 • rahle prosojnosti,
 • dolge obleke,
 • naraven videz.

Tudi znamka Promod, ki nam ponuja zelo dostopno modo, prisega na poletno kolekcijo v slogu boho mode in kosi so tako še bolj zanimivi. Še ena značilnost boho mode je, da je primerna tudi za nekoliko bolj elegantne priložnosti; boho obleka je tako postala tista, ki jo izberemo takrat, ko gremo na vrtno zabavo, poroko, pomembno večerjo, ko si želimo visokih pet in kar je super je, da bo ta ista obleka zelo dobro delovala tudi na plaži, z natikači ali brez, ker je multifunkcionalna. Če pa ste ljubiteljice naravnih odtenkov, od bele do bež, je sploh super, saj so vsi boho kosi običajno prav v svetlih odtenkih.

Tudi prisotnost čipke ne škodi, pravzaprav poskrbi, da postane vsak kos toliko lepši. Določene obleke močno spominjajo na vintage spalne srajce: naj vas to res ne moti, ker prav tukaj leži čar boho mode. Prihaja iz preteklosti in močno spominja na ženstvenost, ki smo jo občudovali v starih časih in smo jo po poti izgubile, predvsem zaradi hitrega tempa življenja. No, kdo ve, morda nas moda zdaj želi celo malo ustaviti.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
 1. Spoštovani!
  No, pa sem spet tu, po dolgem času se vnovič oglašam. Tokrat s pohvalo tehle srčkanih oblekc in z vprašanjerm, kje na spletu si naj kakšno tako poiščem. Se mi malo mudi, po trgovinah se mi ne hodi prav zelo, torej je v igri spletni nakup. Kakšen nasvet?
  Bodite lepo.
  Lep pozdrav.

  1. Draga Jelka, vse predstavljene obleke so Promod, imajo tudi spledno prodajo, v Kopru so žal zaprli trgovino, v Supernovi v Ljubljani pa je še! Maham

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.