Čarobni december v Portorožu

Tako bom rekla. Če imam prosto jutro, se najraje usedem v avto in peljem do Portoroža, parkiram nekje zraven Cafe Centrala in se takoj veselim njihovih sladic. Ah, to življenje na obali zna biti res razkošno, ko pa sem na svojem Instagramu objavila sliko prav v tem lokalu, zraven klavirja, se je marsikdo prepričal o razkošju in bogastvu dekoracije, ki je v letošnjem decembru res nora. Zdi se mi prav super imeti kraj, v katerem lahko uživaš vedno, z dobro kavo, odlično sladico in vsem, kar še sledi.

Foto: Zen za Lifeclass

Če pa ste za razkošje in skrajno eleganco s petimi zvezdicami, je tukaj Mind Hotel Slovenija. Predstavljajte si, da vas prebudi nežno šumenje morja, na terasi z razgledom pa objame jutranje sonce. Zelena mediteranska pokrajina se tu prepleta z modrino morja in belimi solnimi polji. Tradicija s prvinami sodobnega – v razkošnem hotelu, sobah in storitvah. Prestiž petih zvezdic in najlepši razgledi na Piranski zaliv. Verjetno se vam je kdaj zgodilo, da ste bile v tako lepem in prijaznem hotelu, v katerem bi lahko ostale brez težav cel dan in res ne bi bilo odveč. No, Mind Hotel Slovenija očara že z recepcijo in modrino notranje opreme ter dekorja, vse skupaj pa se nadaljuje v čudovitih sobah, ki vsemu dodajo le piko na i.

Foto: Zen za Lifeclass
Foto: Zen za Lifeclass

Kulinarika. No, saj ne vem, kje začeti, ker je vse odlično in pripravljeno s smislom za lokalne sestavine. Če ima Cafe Central najboljše sladice, potem moram nujno pohvaliti tudi kuharje, ki dnevno skrbijo za goste in tiste, ki pridejo v Lifeclass na kosilo ali večerjo. Res je: že pogled na morje je popoln in neprecenljiv, a če temu dodamo vrhunsko hrano, no, potem je res tako, da doživimo nirvano. V višini krošenj mediteranskih borovcev ima hrana še boljši okus; morda je skrivnost v sanjavih razgledih na modrino morja, skozi zelene krošnje dreves. Vsekakor ima restavracija TreeTop svoj šarm.

Foto: Zen za Lifeclass
Foto: Zen za Lifeclass
Foto: Zen za Lifeclass

Mind Hotel Slovenija prinaša drugačno doživetje. Potovanje v zeleno istrsko pokrajino, modrino Mediterana in kristalne odseve bližnjih solnih polj. Destinacija je popolno ravnovesje. Zgodba hotela sega v 13. stoletje, čas razsvetljenih mislecev – menihov iz portoroškega benediktinskega samostana in spretnih pridelovalcev belih kristalov – solinarjev. Preplet življenj obeh ni bil naključje. Skrbno obdelovanje soli (Salt cultivation) na sončnih zrcalnih plantažah še danes prinaša strpnost, uravnoteženost, zdravje in esenco življenja. Podobno kot pri kultivaciji uma (Mind cultivation), gre za natančno in skrbno opravilo.

Foto: Zen za Lifeclass
Foto: Zen za Lifeclass
Foto: Zen za Lifeclass

Kar mi je pri Lifeclassu noro všeč, je, da je vse povezano. Vse je začetek in konec čudovitega kroga, v katerem je vedno postavljen gost, prav v središču vsega, kot bi bil seme v vesolju. In ta prijaznost, skrb, ljubezen do ljudi se odraža na vsakem koraku. Ker sem doma v Izoli, je tako, da pač spim doma in ne v Portorožu, a po drugi strani je to moj drugi dom, s čudovitimi osebami, ki vedno poskrbijo zame. In decembra je vse skupaj še bolj ljubeče. No, vabim vas, da se o tem prepričate sami.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Krasne slike in čudovita Lorella. Mi lahko zaupaš čigave so najlonke na prvi sliki in kateri model, so ravno prav temne in prosojne za tako oblekico.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.