Žensko življenje skozi roza očala

Včasih jih imam kar na nosu in niti ne pomislim na to, da bi jih snela. Drugič jih držim v žepu za tiste trenutke, ko je res preveč vsega; ko si jih nadenem, se svet spremeni v roza oblaček in je v hipu vse lepše. Še dobro, da obstajajo nevidna roza očala za vse tiste neprijetne situacije, ko si samo želiš, da bi bil nekje stop gumb, ki zna ustaviti življenje, tako kot takrat, ko gledam film na Neflixu in pozvoni poštar. Napredek tehnologije je prinesel veliko dobrega, kot denimo to, da pogledam film s svojim tempom in takrat, ko si pač želim. A kaj ko sem po drugi strani retro ženska, ki obožuje počasne koktajle, druženje s prijateljicami in roza šminko, tisto ravno prav roza, saj veste, če pa ima bleščice, toliko bolje.

Foto: Zen za Ramazzotti aperitivo rosato

In december je super čas za vse tiste zaobljube, sezname in načrte, ki se včasih uresničijo, drugič niti ne, a nič zato, važno je, da vse skupaj storiš z elanom in železno voljo, da verjameš v svoje sanje in se ne ustaviš, četudi je vse skupaj noro divje in še bolj noro drzno. Ampak da, drage moje, življenje je eno. Ko se zjutraj zbudim, se vsakič znova vprašam: kaj lepega boš počela danes? Včasih je vožnja v Ljubljano ob petih zjutraj, ko se na avtocesti pridno družim s kamionisti, vsi tiho potujemo proti cilju in tik preden prispem postane nebo, glej ga zlomka, živo roza in tako ponudi neverjetne prizore, ki so za vekomaj vtisnjeni v moji glavi, kot brezčasna razglednica, za katero se sprašujem, ali je sploh možno, da je svet tako lep.

In je, povem vam, res je. Imamo edinstveno priložnost, da živimo tukaj in zdaj, uživamo in, če se le da, se tudi kaj pametnega naučimo. Brez slabe vesti ali občutka krivde delamo napake, ampak smo le ljudje, z leti sem se naučila verjeti, da brezhibnosti ni. Oziroma je v določenih trenutkih popolne sreče, ko znaš vse ustaviti ali se tako preprosto zgodi in tista roza očala omogočajo neverjetno srečne prizore sveta, ki diha in raste ne glede na nas, preprosto zato, ker je to življenje. Zato danes nazdravim nam vsem, Ženskam z veliko začetnico, ker smo se znale boriti, rasti, potrpeti, spremeniti in objeti, tudi ali predvsem takrat, ko je bilo vse narobe. A tudi narobe zna biti zanimiva perspektiva, ključnega pomena pa je, da verjamemo, da nikoli ne traja za vekomaj.

Foto: Zen za Ramazzotti aperitivo rosato

In zdaj decembra pravijo, da so vsi planeti in zvezde na svojem mestu zato, da bolje pogledamo vase in postanemo najboljša verzija sebe. No, morda to že smo, morda pa je tudi tako, da se lahko vedno povzpnemo za še eno stopničko višje. Če se dotakneš oblakov, ni prav nič narobe, zna celo biti, da ti bo noro všeč.

P.S.: če si želite poskusiti nekaj res noro dobrega, ženskega in odetega v roza, je tukaj recept za Rosato Spritz:

  • 5 cl Ramazzotti Aperitivo Rosato
  • 10 cl penine Prosecco
  • ledene kocke
  • listi bazilike
  • neskončen nasmeh
  • roza očala, tudi nevidna so čisto ok!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.