Cilji štiridesetletnice

To, kar bi morale vse imeti, so cilji. Pa vendar kakšni? Načeloma lahko rečem, da znajo biti cilji med seboj drugačni, vseeno pa obstajajo tudi skupne točke in mislim, da si jih me, Glitter ženske, delimo. Kje ste v tem trenutku življenja? Ali veste, kaj se vam dogaja? Poznate svoje želje, ambicije, veste, kaj vas naredi srečne in katere so stvari, ki jih ne marate? Pomembno je vedeti. Za vse te informacije potrebujete malo miru in željo, da pogledate vase ter tako zaznate, kdo ste in kakšno funkcijo imate v tem življenju. Zapisala sem torej nekaj ciljev, ki se mi zdijo ključni zato, da uspemo, predvsem pa, da smo srečnejše, močnejše in hkrati mirnejše. Zdi se mi, da so cilji štiridesetletnice, čeprav so moji, hkrati tudi vaši. Srčno upam, da jih boste delile.

Vir: Pinterest

Več discipline

Povem vam, da je res vse. Če nimate reda, ste izgubljene, in to velja za vsa področja v življenju. Red omogoča, da prihranite veliko časa, in disciplina ščiti um. Če ste disciplinirane pri telovadbi, potem boste tudi v službi in obratno.

Več potovanj

Če mi kdaj ni žal denarja, potem je za potovanja. Potovati je dobro zato, ker širi obzorja in vam omogoča, da spoznate drugačne kraje in nove ljudi, hkrati se zavedate, da obstajajo druge resnice in ne le naša. To se mi vedno zdi izredno dobro zato, ker smo mnogokrat tako zaprti, da res ni za nikamor.

Vir: Pinterest

Šibkost se spremeni v moč

To postorite tako, da najprej zaznate šibkost in se je brez strahu lotite. Katera je torej vaša? Jaz delam na vljudnosti. In zdaj boste rekle, da to ni šibkost, vendar je, če te ovira pri tem, da si na “vljuden” način iskren in se postaviš zase. Ko boste svojo šibkost spremenile v moč, boste začutile, da ste na vrhu sveta in ni lepšega občutka.

Imejte cilj

Jasen in vedno pred seboj, da ne boste tavale v temi. Imejte jasne cilje, sproti jih seveda lahko tudi spremenite, a važno je, da vam je pot jasna in zanimiva, drugače nima smisla, da jo prehodite. Kakšni so vaši cilji v tem trenutku? Oziroma, še težje vprašanje, kaj si sploh želite? Sledite željam in cilju, bodite dosledne in naj vas svet pri tem ne moti.

Vir: ItalyXP

Sledite sanjam

Ker če boste nanje pozabile pri štiridesetih, jih potem ne boste več ujele. Sicer ima vsako obdobje v življenju svoje čare, a zdaj smo še v formi, imam jasno vizijo, smo samostojne, imamo svoje izkušnje in prav je, da pomislimo tudi nase. Sanjati ni le dovoljeno, je nujno potrebno zato, da gremo naprej in se same potisnemo iz cone udobja. Sanje uresničimo takrat, ko verjamemo, da lahko postanejo realne, četudi so najbolj bizarne na svetu. So pa naše.

Bodite v formi

Iz osebnih izkušenj vam povem, da morate telovaditi. Resnično morate. Ne le zaradi telesa, ki z leti čuti gravitacijo, kar je normalno, temveč zaradi vašega notranjega miru in uma. Telovadba postavi vse na mesto, četudi gre le za pol ure na dan, a naj bo vsak dan. In največji nasvet, ki vam ga lahko dam, je, da mora biti užitek, ne pa muka. To pa je vse v vaši glavi!

Vir: Pinterest

Več berite

Dobra knjiga vam da mnogo več kot ure in ure na telefonu, računalnik ali kava. Povem vam, da so knjige vse in danes beremo občutno premalo. Tudi na tem področju si lahko postavite cilje: eno knjigo na mesec, ker vem, da je več že utopija. Berite pred spanjem zato, ker bo noč mirnejša in tudi ve boste bolj sproščene. Med mojimi osebnimi cilji je nedvomno ta, da v roke večkrat primem knjigo, ne le na dopustu, temveč tudi čez leto.

Bodite off line

Ugasnite vse. Super je vedeti, da se svet še vedno vrti, četudi vas kdo ne najde. Jaz sem zaljubljena v tišino, ki nastane takrat, ko ugasnem vse. In prav lepo mi je, ker nimam tajnice na telefonu in si mislim, da stvari že niso tako nujne, da me morajo vsi v vsakem trenutku najti. Tudi PC je zasvojenost, ker vedno nekaj pišemo, urejamo, pošiljamo maile. Tu in tam izklopite, brez slabe vesti.

Vir: Jusfer.com

Delajte na samozavesti

Prepričana sem, da jo pri štiridesetih imate, a saj veste, kako je s tem, nikoli ni dovolj. Zdi se mi pomembno, da se zdaj postavite zase, imate jasno vizijo, veste, kaj želite in znate tudi doseči cilje. Mnogokrat je tako, da to, kar želimo, ni prav v sožitju s tem, kar želijo drugi … Kaj storiti? Notranjega glasu ne smete prezreti, živite le enkrat, zato bodite toliko samozavestne, da se lahko odločite, ne da bi preveč tuhtale, kaj bodo rekli drugi.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Draga Lorella, krasno si to napisala. Če dovoliš, bi na seznam dodala še učenje česarkoli novega (jezika, plesa, vrtnarjenja, …), ali pa to, da obudimo kakšen (ustvarjalen) hobi iz otroštva ali mladostniških dni. Možgani nam bodo hvaležni, me bomo žarele.

    Pa vse dobro v novem letu!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.