Pripravljene na uspeh?

Kjerkoli ste v tem trenutku življenja, vedite, da se ne bo ponovil. Zajemite torej s polno žlico in poskusite razumeti, katere so lekcije, ki so vam bile podane letos. Najbrž so se določene situacije ponavljale in to le zato, ker jih še vedno ne obvladate. Morda imate ob sebi prijatelja, ki ni ravno prijatelj in vse kaže, da se vam prisesa zato, ker mu dajete energijo, ve pa ste neskončno utrujene. In povrh vsega še z denarjem niste zadovoljne ali imate vsaj občutek, da bi lahko imele veliko več. V vsakem naštetem primeru je tako, da imate prav. Ko se zavedate, da je moč spremembe v vas in ste obtičale v negativni situaciji, ste že naredile veliko, predvsem zase. Večkrat sem pisala o tem, da si vsak izmed nas zasluži srečo in zadovoljstvo, če ne pride do tega, je očitno tako, da smo naredile napačno potezo. A saj veste, smo le ljudje, zgodi se, nič zato, pomembno je, da vse skupaj zaznamo in popravimo. Uspeh je lahko zelo relativen; uspeh je denimo srečno družinsko življenje, dobra služba, veliko denarja, potovati takrat, ko se vam zdi, iti v trgovino in ne gledati na cene, imeti ogromno prijateljev ali le enega … Vedno je stvar perspektive in odlično je, da smo si tako različni, ker je to samo dokaz, da je za vse dovolj. Dovolj izobilja. Dovolj ljubezni. Dovolj pozitivne energije.

Vir: Pinterest

Poznate Harryja Potterja?

Zame je junak, prebrala sem vse knjige in bi se najraje šolala v njegovi šoli, vem, da bi mi zelo koristila. A pustimo zdaj simpatičnega čarovnika in se osredotočimo na pisateljico J.K. Rowling. Njena zgodba je prav gotovo neverjetna, ker je Harry bil le pravljica za hčerko, povrh vsega nihče ni prav resno verjel, da bi lahko pisateljici uspelo, so pa med nami ljudje, ki se ne ozirajo preveč na svet in običajno so tudi najbolj uspešni. Kar želim povedati, je, da za uspeh morate nujno verjeti vase. Ne v to, kar bi lahko drugi naredili za vas, temveč vase. V svoje sposobnosti, v  originalnost, notranjo moč in trmo. Vse se začne v glavi, če tega ni, ne bo niti premikov.

Vir: Pinterest

Zapišite in planirajte

Imejte zvezek v torbici, ni druge. V času računalnikov in pametnih telefonov vem, da bo zvenelo staromodno, a ni. Pišite. Ustavite misli, zabeležite, naredite plan, popravite ga tudi stokrat, a imejte ga. Važno je, da imate urejene misli in se na podlagi teh ter vašega plana tudi obnašate. Bodite osredotočene in zelo, zelo odprte na vse, kar se dogaja okoli vas. Izognite se slabim ljudem, žal obstajajo, ter tistim, ki vas želijo potegniti dol. Niso del vaše zgodbe in jih ne potrebujete. Povrh vsega zbijejo samozavest, ve pa morate biti zelo samozavestne in zelo osredotočene.

Vir: Pinterest

Majhne stvari so v resnici velike

To velikokrat spregledamo. Tako je pri ljudeh in tudi v poslu. Vedno gledamo na ogromne stvari, ki se zgodijo, in pozabimo na majhne, ki so v resnici pripeljale do velikih. Tega ne naredite. Vsaka drobna stvar, majhen korak, tankočutna sprememba poskrbi za premik in je korak bližje vašemu cilju. Naj ne bodo stvari, odnosi, čustva, ljudi samoumevni. Vedno imejte v mislih, da če ste v določeni situaciji, potem jo lahko tudi premostite, o tem ni dvoma, drugače vam ne bi bila položena v zibelko. Morda vam ni všeč, a vas ne bo pokopala, tega ne pozabite.

Vir: Pinterest

Nadzorujte, a ne preveč

Tako ali drugače je nemogoče, da bi 100 % nadzorovali stvari, ki se vam dogajajo. Lahko jih samo rahlo popravite, a tudi to ne vedno. In nikar ne pozabite, da se pomembne odločitve sprejmejo takrat, ko smo mirni in trezni, ne pa v viharju čustev, jeze ali strahu. Strah nas popolnoma spremeni, je pa nesmiseln. Spustite, imejte zaupanje vase in v dejstvo, da se bo zgodilo, vendar ne z glavo skozi zid. Boli in je nekoristno! Nadzorujte torej dogajanje, a ne postanite bolni na kontrolo, ker je nesmiselna. Tu in tam spustite, zadihajte in pojdite naprej.

Vir: Pinterest

Uspelo vam bo!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.