Čudovita moda v novi seriji Bridgerton

Nova serija Bridgerton v izjemno hitrem času podira rekorde gledanosti, saj si je serijo od 25. decembra, ko so jo premierno začeli predvajati na Netflixu, ogledalo več kot 63 milijonov ljudi (ta številka seveda še raste in raste). Bridgerton knjige morda že poznate, pisateljice Julie Quinn, ki se lahko pohvali s številnimi deli, a ravno serija je naredila tudi knjige tako zaželene, da jih nekateri prodajajo za 700 dolarjev.

Vir: Netflix, Bridgerton
vir: Netflix, Bridgerton
Vir: Netflix, Bridgerton

Serija prikazuje življenja bogatih meščanov v Londonu, nekje v začetku 19. stoletja. Glavna protagonistka je Daphne Bridgerton, najstarejša hči vplivne družine Brudgerton, ki prvič vstopa v konkurenčen svet iskanja moža. Daphne seveda upa, da bo našla ljubezen svojega življena, tako kot njeni starši – a seveda to ni tako zelo enostavno, sploh pa v njenih časih. Celotno zgodbo pripoveduje Lady Whistledown, ki ji je glas posodila legendarna Julie Andrews.

vir: Netflix, Bridgerton
vir: Netflix, Bridgerton
Vir: Netflix, Bridgerton
Vir: Netflix, Bridgerton

Ljubitelji zgodovine, mode in lepote boste brez dvoma prišli na svoj račun. Vsi kostumi v seriji so bili posebej izdelani za igralce in seveda je bila navdih moda iz začetka 19. stoletja. V centru pozornosti so bili korzeti, ki jih je izdelal legendarni MrPearl.  Phoebe Dynevor, ki je igrala Daphne Bridgerton, je nosila več kot 100 oblek, skoraj v vsaki novi sceni je imela novo opravo. Velik poudarek je bil tudi na pričeski in make-upu, večina igralk je za te potrebe imela posebne lasulje in seveda tudi dodatki, kot so perje in rože, niso smeli manjkati. Tudi na področju moške mode so se izkazali, žamet, elegantna oblačila ter srajce z naborki in pentljami so jemali dih.

vir: Netflix, Bridgerton
Vir: Netflix, Bridgerton
Vir: Netflix, Bridgerton

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.