Čudoviti poročni čevlji, četudi se ne poročite!

Vsaka poroka mi je všeč predvsem iz dveh razlogov: obleke in čevljev. Če bi se zdaj poročila, res ne bi vedela, katero obleko izbrati, in tudi na področju čevljev bi bila v zadregi. Novi modeli so namreč čudoviti in danes je poročni čevelj daleč od tistega, ki smo ga gledali pred 20 leti. Takrat je bilo vse po bontonu, zdaj pa imajo neveste tudi odprte sandale, bleščeče salonarje, podplate in balerinke. Osebno sem za eleganco in pišem o čevljih zato, ker sodobni poročni čevlji niso mišljeni le za poroko, saj jih z lahkoto recikliramo za kakšno drugo, pomembno priložnost.

SJP – Sarah Jessica Parker
Jimmy Choo

Vodi nas eleganca

V poplavi hitre mode na dan poroke iščemo le to: eleganco. To pomeni, da lahko pozabimo na čevelj, ki je “le čevelj”, saj si moramo za pravo kreacijo vzeti tudi nekaj časa. Podobno kot za obleko. Čeprav so podplati aktualni, so za nevesto vedno pretežki, kar velja tudi takrat, ko je dama nekoliko nižja. Bolje je izbrati nekaj preprostega, kot je denimo sandal, ki je lahko tudi v nude barvi, saj bo tako optično podaljšal nogo.

Ni nujno, da smo na petah

Tudi nizek čevelj ima svoj šarm, če ga znamo pravilno izbrati. Lahko ima pašček čez nart, nekaj perlic, kvadratno ali kitten peto, ki je vsekakor veliko bolj udobna kot visok salonar. Celo balerinke so lahko zanimive, a vedno prilagojene z obleko in poroko: če se poročimo v naravi ali na pesku, je kar dobro, da nismo v zelo visokih petah.

Jimmy Choo

Bela in krem

A predvsem bela, ki pa ne sme biti 100 % snežna. Prav zato je nakup poročnega čevlja pravzaprav nakup za vedno, saj bomo vedno potrebovale svetle čevlje ali sandale in vedno bo kakšna priložnost, da jih obujemo. Sem za pretiravanje in za model, ki je v slogu Pepelke: kdaj, če ne zdaj?

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.