Zakaj je modra moja barva – in morda tudi vaša

Res me ne čudi, da je modra moja barva. No, ena izmed mojih barv, a vsekakor tista, ki me zna najbolj pristno pomiriti. Ko pomislim na svet, ki me obkroža, in stvari, ki mi veliko pomenijo, ugotavljam, da so vse modre. To je barva neba in vode, povezana je z neskončnostjo, umirjenostjo, sproščenostjo, harmonijo, mirom. Izraža zaščito očeta in matere, je torej kot neskončen objem višje entitete, univerzuma, iz katerega prihajamo in v katerega se bomo vrnili. Na psihofizični ravni ima neverjetno moč, saj naj bi modra lajšala bolečine in močno pomirjala. Je hladna, jin barva, sorodna s peto čakro in z energetskim središčem v grlu. In veste kaj je še zanimivo? Nikoli nisem bolna, če pa kdaj zbolim, se zgodi, da popolnoma izgubim glas; moja šibka točka je namreč prav grlo in hkrati glasilke, s katerimi delam. Tako me vesolje ustavi in takrat, da, popustim in grem počivat.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Različni modri odtenki so ključnega pomena za slikarjevo paleto, modra je idealna osnovna barva za nežne odtenke. Najpomembnejše vrste modre so kobalt, ki je trdna in intenzivna barva; oltremare, v prevodu onkraj morja, bogat in odporen; prusko modra, uporabna pri akvarelnem slikanju; indigo, nedoločen in lahek. Če bi bil svet odet v modrino, bi bilo vse prijetnejše in lepše. Zdi se mi, da v teh časih prav potrebujemo več nežnosti, subtilnosti in gracioznosti, več prijaznosti, tudi v smislu barv, ki jih nosimo ali izbiramo za dom zato, da sami sebi pričaramo boljše.

Vir: Pinterest

Svetlo in temno modra dajeta takojšen občutek dobrega počutja, v vseh oblikah se uporabljata za logotipe, zastave, komercialne izdelke in družbena omrežja, saj sta idealni za sporočilo miru, bratstva, skladnosti in prijetnosti. Modra je nedvomno barva, ki jo povezujemo s komunikacijo, ustvarjalnostjo, emblemom zvestobe, idealizma in diplomacije, zato jo pogosto najdemo v zastavah različnih držav. Je barva tišine, umirjenosti in duhovnosti in je tesno povezana s krogom, saj sta oba simbol večnega gibanja med tišino in dinamiko.

Vir: Pinterest

Ne vem, kako je z vami, a že sam pogled na te čudovite modre prizore in predmete me sprošča in pomirja.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.