Deset pravil srečne ženske

Sreča je v nas in seveda je tako, da pravila določimo same, pa vendar … Včasih je dovolj prijazna beseda, prava gesta, drugačen pogled, da spregledamo luč tam, kjer je bila včasih tema, da se zavemo svoje moči in ugotovimo, koliko pravzaprav zmoremo. Ker zmoremo ogromno, več kot si mislite, več kot začutite takrat, ko ste najbolj potrte in imate občutek, da se bo svet zrušil. Se ne bo. In se boste pobrale. A da boste kar se da močnejše, je tukaj majhen vademecum, moj in osebni, zato, da nikoli ne pozabite.

Vir: Pinterest

Imejte se rade

Tako, kot vas ne bo imel nihče. To je prvo pravilo za srečo in edino, kar morate imeti vedno v mislih. Včasih si boste šle na živce in boste naredile veliko napak, jih obžalovale, se teple po glavi in še kaj … A nikar ne pozabite, da ste vedno ve. In ste prav zato edinstvene.

Vir: Pinterest

Bodite svoje najboljše prijateljice

Ker se zlahka zgodi, da vas bodo drugi razočarali, zato kar lepo računajte nase in na to, da obstaja le ena oseba, ki vas prav gotovo ne bo nikoli zapustila, in to ste ve. Ne mislite, da sem pesimist, ampak je kar dobro, če se zavedate, da je moč v vas samih in se zato vedno lahko obrnete na svoj notranji Jaz ter tam najdete varen pristan.

Vir: Pinterest

Ne bojte se novega

Varno je znano in je že zato prva izbira. Vseeno se ne bojte novega, ker so nove poti lahko še kako zanimive, če se jim prepustite. In v novem lahko tudi uživate ter spoznate nove dimenzije življenja, ki vas bodo obogatile.

Vir: Pinterest

Uživajte na dopustu

Pravzaprav bi morala napisati, da pojdite na dopust čim večkrat, ker je edino pametno. Tu in tam kakšen vikend, prost dan ali prav dopust so odločitve za dušo. Na dopustu smo dejansko drugačni, bolj sproščeni in si napolnimo baterije, zato postane tudi življenje bolj znosno. Skratka: več časa zase in manj obveznosti, sploh tistih, ki vam niso preveč všeč.

Vir: Pinterest

Ciljajte visoko in pridite do zvezd

Na to morate biti kar pripravljene in še bolj pripravljene sprejeti dobro, ki vas čaka. Včasih si prav same strižemo krila in se bojimo leteti visoko, ker se premalo cenimo in se podzavestno bojimo, da nam sreča ali uspeh ne pripadata. To je velika napaka in prav gotovo sabotaža, za katero poskrbi naš predragi Jaz. Naučite se ga brzdati in mu tu in tam kar zamašite usta, ker preveč goflja.

Vir: Pinterest

Berite veliko

To je ključnega pomena za vaš razvoj. Branja ni nikoli dovolj, vzemite knjige, izposodite si jih, kupujte, postanite zbirateljice in bodite vedno radovedne. Nikoli ne poznamo vsega in vedno je kdo, ki ve več, kot vemo same. Knjige so zaklad, žal na starejša leta nanj pozabimo, zato, ker nas nihče več ne sili in se prepričamo, da nimamo časa. V resnici ni niti volje. Spremenite to dejstvo in nabavite knjige, ki ne bodo le prijetno branje, temveč tudi branje za dušo.

Vir: Pinterest

Pišite

Dnevnik, mislim, morda le zabeležite stvari v svoji agendi in imejte v torbici škarje ter lepilo za tiste stvari v revijah in časopisih, ki vas pobožajo po duši. Vse omenjene stvari imam vedno s seboj, ker sem radovedna in povsod najdem inspiracije. Na začetku sem imela občutek, da to počnem zaradi vas, bralk, zdaj vem, da je to zaradi sebe. In mi zelo pomaga, tudi takrat, ko sem v težki situaciji.

Vir: Pinterest

Negujte se

Ker se boste tako počutile bolje in nega poskrbi za samozavest. Majhne stvari in majhni obredi, kot so lak na nohtih, maska za lase, piling obraza. Vse to je del vašega “biti ženska” in nikar ne pozabite, da v kolikor ste slabe volje, vam bosta najbolj pomagala dober make up in urejena pričeska. Dodajte še visoke pete in ste na konju!

Vir: Pinterest

Kava, čaj in mehurčki v kadi

V katerem vrstnem redu, je seveda vaša stvar, a kar dobro je, da se tega lotite postopoma. Obredi, ki veliko povedo o vas, o tem, koliko časa si pravzaprav vzamete zase. Ne počutite se krive, če ste malo dlje v kadi, če greste kar same na kavo in potem sedite eno uro s časopisom v roki ali brez, morda s prijateljico ali si vzamete pol ure časa za dober čaj doma, v najljubši skodelici. Te stvari morajo biti in kar dobro je, da jih je čim več.

Vir: Pinterest

Imejte skrivnosti

Stvari, ki so le vaše. Življenje me je naučilo, da je dobro deliti, še bolje pa je imeti majhen kraj zato, da se lahko tja zatečemo in smo vedno varne, brez vsega in skrite. Zakaj? Ker mora vsak imeti svoj prostor, ki ga ne deli z drugimi; včasih je kar težko sneti masko ali priznati, da smo se spremenili, smo drugačni, preprosto daleč od tega, kar smo bili. Sebi ne moremo lagati, zato je dobro, da imate kraj le zase in skrivnosti, ki jih veste ve in nihče drug.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
 1. Kaj naj rečem….
  Moj dan,
  se potem ko sem naključno odkrla Glitter,
  začne s kavico, ki jo naravnost obožujem, z mobitelom v roki, kjer si najprej odprem Glitter in uživam v
  vasih člankih , spoštovana Lorella.
  In tako si naredim prijetn zacetek dneva…..
  Vsebina mi je enostavno ” pisana na kožo”…
  Bravo..

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.