Devet nasvetov za lepši dom

Koliko časa preživite doma? Morda ne toliko, kot bi želele, a ne glede na to naj bi bil dom varen pristan in kraj, ki zna vedno sprejeti vaše telo in dušo. Zato je dom zelo pomemben za naše dobro počutje: brez pravega doma težko živimo in imamo hitro občutek, da nam nekaj manjka. Zato sem za vas izbrala nekaj nasvetov, kako ga popestriti.

Držala za knjige

Če imate doma veliko knjig in res ne veste, kako naj bi izgledale lepo in privlačno, predvsem pa pospravljeno, potem so držala za knjige prava rešitev. Na policah izgledajo zelo lepo in prostoru dodajo neko dobro mero simetrije, ki je vedno dobrodošla.

Vir: Anthropologie

Novi krožniki

Pomlad zahteva tudi to. Seveda ne mislim, da morate enkrat na leto po nove krožnike, ker je seveda nemogoče. Ampak tu in tam le nabavite kaj novega, niti ni nujno, da gre za komplet s šestimi kosi, včasih je tudi posamezen krožnik tisti, ki bo na kuhinjskem pultu znal postaviti piko na i.

Vir: Anthropologie

Sveče vedno in povsod

Niso samo za pozimi, daleč od tega, saj sveče vedno poskrbijo za lepo atmosfero. Dišeče so top izbira in lahko jih postavite povsod. Jaz jih imam denimo tudi v kuhinji, ker doma veliko kuham in potem dišeče sveče poberejo vse vonjave, kar se mi zdi zelo koristno.

Vir: Anthropologie

Nove blazine

Te lahko naredijo res veliko. Imejte jih v dnevni sobi, pa tudi na postelji, četudi jih je preveč, nič zato, ker vedno pridejo prav. Jaz rada sedim tudi na tepihu, tako da so vse te majhne blazine zelo dobrodošle in če so v barvah, toliko bolje. Zelo popestrijo ambient in ne stanejo prav veliko.

Vir: Anthropologie

Pastelne barve

Meni so najljubše, a to že veste. Pastelne barve so romantične in ženstvene, prostoru podarijo svetlobo in občutek svežine. Lahko gre prav za preproge, sedežne garniture ali za majhne dodatke v prostoru. Svetle barve naredijo svoje tudi takrat, ko ni veliko oken in zato izgleda prostor nekoliko bolj turoben ali premajhen.

Vir: Anthropologie

Smiselne slike na zidu

Zelo so lepe kompozicije. To pomeni, da izberete tri ali več slik, ki imajo neko zgodbo. Rdeča nit je lahko motiv ali prav barve. Karkoli boste izbrali, je tako, da bodo tovrstne slike polepšale prostor in mu hkrati dodale pravo mero elegance. Dobro je, če ostanete pri istem stilu, da ne bo na zidu preveč vsega.

Vir: Anthropologie

Manj je več

Vsak arhitekt ali mojster notranjega opremljanja ve, da je kar dobro, če so v hiši ali stanovanju bolj prazni kotički. Včasih imamo ljudje občutek, da moramo napolniti prav vse, a vendar ni tako. Prazen prostor omogoča stanovanju, da diha, kar je zelo dobro.

Vir: Anthropologie

Nova posteljnina

Na tem področju se poigrajte z barvami zidov in dodatkov, ki jih imate v sobi. Izberite eno linijo in ji sledite. Če so vam denimo všeč vrtnice, potem imejte prave vrtnice v spalnici (pa tudi umetne imajo svoj šarm!), roza posteljnino, blazine z vrtnicami in povrh vsega izberite še parfum za ambient z vrtnicami. To bo vedno poskrbelo za pravo vzdušje.

Vir: Anthropologie

Knjige za dušo

Čim več, tem bolje. Takih knjig je res veliko in kar je dobro je, da se v njihovi družbi nikoli ne počutite krivi. V smislu, da ne zahtevajo dnevnega branja, lahko jih vzamete tu in tam, ko jih pač potrebujete. Jaz jih prav zbiram, a običajno napoči njihov trenutek poleti, ko imam veliko več časa zase in za branje.

Vir: Anthropologie

In nikar ne pozabite, da vam bo dom najbolj hvaležen, če boste v njem tudi uživali.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.