Diorjev nakit, kot čudovit primer visokega draguljarstva

Visoko draguljarstvo je nedvomno področje zase in hkrati tudi področje, ki močno buri domišljijo. Že to, da se marsikdaj zgodi, da sploh ne izveš cen prestižnih in unikatnih kosov, veliko pove o tem, kdo jih pravzaprav kupuje. Po drugi strani je visoko draguljarstvo navdih za druge znamke, ki se ukvarjajo z nakitom. In res me ne bi čudilo, če bi kaj podobnega v kratkem našle tudi v Zari. Victoire de Castellane, ki oblikuje nakit za znamko Dior, je tokrat črpala navdih v visoki modi in vrtovih z vrtnicami ljubega Christiana Diorja. Presenetljivo je, kako je de Castellane zdaj briljantno revidirala vse elemente mode naenkrat, njena najnovejša kolekcija vrhunskega nakita Gallons Dior pa je zaznamovala vrhunec njenih 23 let na čelu znamke.

Vir: Dior

Victoire de Castellane se tako vrača s povsem novim poglavjem – Gallons Dior, novo kolekcijo visokega draguljarstva, ki ponuja čudovito priložnost za igranje z Diorjevim vesoljem. Po bleščečih šopkih, ki smo jih občudovali v kolekciji RoseDior in Dior Rose, kolekcija Gallons Dior prinaša dvobarvne harmonije in čistost odtenkov. Toni so drzni in svetli. Te čiste barve dopolnjujejo čudoviti kamni, kot so prozorni diamanti, zambijski smaragdi, rubini iz Mozambika, safirji z Madagaskarja in Šrilanke, pa tudi bleščeči fini kamni. Ogrlice, uhani in prstani prinašajo razkošje in kontrast. Pletenice so prekrižane, prepletene in obešene v harmoničnem ravnovesju. Drug za drugim se zvijajo in zvijajo, povezujejo v vozle in prepletajo.

V tej kolekciji se asimetrija spogleduje s ponavljajočimi se vzorci,” pravi oblikovalka. “Ogromna raznolikost kamnov – v markiznih, kvadratnih, okroglih ali ovalnih rezih – mi je omogočila spreminjanje oblik in vzorcev, zato je ta kolekcija resnično zelo bogata.”

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.