Do poletja z vidno mlajšo kožo

Verjamem, da je vsaka kozmetika neke vrste lepotna pravljica, ki jo začutimo ali ne. Mislim, da smo ženske, na področju lepote in zdrave kože, pozorne na različne faktorje in embalaža je ena od teh, a hvala bogu ni na prvem mestu. Pri meni je ključnega pomena tekstura krem, saj v kolikor jih ne morem uporabljati s pudrom, ker so premastne, potem načeloma linija ni zame. Zelo sem pozorna na serume in maske, kar najbrž veste, in seveda na pilinge za obraz, saj sem prepričana, da bi bila brez njih moja koža dokaj problematična. Zadnje čase uspešno uporabljam linijo Bioeffect, ki me je prepričala na različnih nivojih. O njej sem že pisala, vendar menim, da si zasluži kar nekaj testiranja in besed, saj pri nas še ni tako znana, kljub temu, da gre v resnici za svetovno uspešnico.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Foto: Zen

Ko si mlad, je že tako, da o koži preveč ne razmišljaš in zdi se ti, da boš lep in s čvrsto kožo za vekomaj. A proti letom se je kar težko boriti, sicer je tako, da je lepotna industrija zelo napredovala, kar pomeni, da imamo danes kar nekaj top izdelkov, s pomočjo katerih lahko uspešno upočasnimo proces staranja. In to je, pravzaprav, ogromno. Bioeffect je sedaj na voljo tudi v obliki spomladanskega seta, ki vsebuje EGF serum 15 ml, EGF serum 3 ml in super mega dobro vlažilno masko za enkratno uporabo, ki zagotavlja globoko hidracijo. Ta maska me je zelo navdušila (vsekakor jo toplo priporočam), saj je tako napojena s serumom, da iz nje kar teče, seveda v dobrem smislu!

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zelo mi je všeč negovalna, dnevna krema, za vse vrste kože, saj je mehka in lahka, torej idealna kot podlaga pred pudrom in make-upom. Zagotavlja odlično vlaženje skozi dan in je prava izbira tudi v kombinaciji s serumom. Serumi znamke Bioeffect so nasploh nekaj posebnega, saj potrebujete le kapljico, da zmasirate cel obraz. Prepričana sem, da je v poletnih mesecih dovolj le serum za dobro nego obraza.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Ko sem se pripravljala na to slikanje, sem prav pomislila na moje jutranje obrede, zato sem vključila kavo, sladkor, dobre piškote, knjigo in rože. Vse te stvari so del mojega prebujanja, lahko bi še dodala prhanje, parfum, nekaj make-upa in nega kože. Kozmetični izdelki Bioeffect so plod več kot desetletnih raziskav islandskega podjetja ORF GENETICS, ki se v prvi vrsti ukvarja z molekularno biologijo. Njegovo hčerinsko podjetje Bioeffect je trenutno edino podjetje na svetu, ki epidermalne rastne faktorje (EGF) pridobiva iz rastlin in ne iz bakterijskih ali živalskih celic. Kopija človeškega EGF je proizvedena v ječmenovem zrnju, ječmen raste v vulkanski prsti in je zalivan s čisto izvirsko vodo v najsodobnejših rastlinjakih na Islandiji.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Za odkritje vloge rastnih faktorjev so leta 1986 podelili Nobelovo nagrado za medicino, sprožili so revolucijo tudi v pomlajevalni kozmetiki. Z njimi je mogoče spodbuditi celice, da se obnašajo tako, kot so se v mladosti. Tako lahko z rastnimi faktorji vplivamo na videz in tudi na površino kože: koža postane bolj gladka in nežna. Poleg povečanja prožnosti kože ter omilitve gub in gubic je najvidnejša biološka reakcija dramatično povečanje kolagena. Ta pa je ključnega pomena zato, da izgleda koža lepa, čvrsta, zdrava in mladostna.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Bioeffect vam ponuja veliko izdelkov, md katerimi najdete tudi sete. So dražji, a hkrati prihranite kar nekaj denarja, saj gre v resnici za top kreme in izdelke, ki vas bodo zelo prepričali. In če bi sama naredila selekcijo, kaj bi izbrala? Masko, serum in piling, res so nekaj posebnega!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

5 komentarjev
 1. Lepo pozdavljena, Lorella! Tudi jaz sem v tem času izolacije še posebej pozorna na nego obraza. Ni, da ni 🙂 V meni je tudi vzkliknila želja, da bi bila moja kozmetika cruelty free, torej da ni testirana na živalih in da ne vsebuje živalskih proizvodov. Sem prebrskala vse na spletu in se odločila za slovensko kozmetiko, naravno in prijazno živalim. Včeraj je prišel paketek in sem navdušena! Odkrila sem tudi jogo obraza, jo pridno izvajam vsak dan in stvar zares učinkuje. Koža na obrazu in vratu je lepo napeta, gubice se mi gladijo, občutek pa je božanski. Vse stoji tako, kot mora. 🙂 Toplo priporočam! Maham na Obalo ***

 2. Tudi sama uživam v negovanju kože na obrazu. In koža mi je zelo hvaležna že vsa leta. Bom preizkusila tudi kaj od te kozmetike, saj je po prebranem vredna tega.
  Ah, kako lepe fotke! Princesa na fotografijah je pa tako ali tako lepotička s kozmetiko ali brez nje!
  Lep pozdrav!

 3. Pozdravljena. Lep članek. Kje pa se lahko kupi to kozmetiko?
  Tudi tvoja bluzica na fotkaj mi je všeč. Čigava pa je ta?
  Vse dobro. T.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.