Drzne v usnjeni srajci

Poleg pletenin je usnje ta hip verjetno številka ena med jesenskimi, pa tudi zimskimi modnimi kosi, vse več znamk pa se odloča predvsem za njegovo eko različico. Tu ne gre zgolj za trend usnjenih hlač, temveč je ta material popolnoma prevzel našo celotno podobo hladne sezone. Tako je že nekaj let zapored in tudi letošnja v tem pogledu ni nič drugačna, sploh takrat, ko stavimo na must have, super modne in kul kose. Poleg hlač so torej te mesece na sporedu tudi jakne in plašči, pajkice in krila vseh dolžin, celo kombinezoni in obleke, izredno popularna pa ostaja tudi usnjena srajca.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Slednja, tako kot mnoga druga oblačila, v sebi nosi velik del retro stila, vse od krojev pa do barv in nenazadnje stiliranja. V resnici je to precej zahteven kos, ki ga ne zna nositi prav vsaka izmed nas, saj po eni strani deluje zelo vpadljivo in drzno, po drugi strani pa v njej hitro delujemo obsežnejše kot pravzaprav smo. Tu nekako pomagajo oversize modeli, v katerih se naše linije nekako izgubijo oziroma ustvarjamo kontrast širokega zgornjega dela in ozkega, stisnjenega pasu. Usnjeno srajco, ki pogosto meji že na jakno ali blazer, to sezono posledično nosimo predvsem kot vrhnji kos, vsaj ta hip v času prehodnih mesecev, pod njo pa si lahko privoščimo navadno T majico, slip top ali, v hladnejših dneh, tanek puli. Zapeta še vedno dobro deluje v družbi ozkega oziroma na A krojenega, lahko tudi usnjenega mini ali midi krila, sploh pa je moden komplet, torej ujemajoči se seti. Usnjen look od glave do pet ob tem ostaja IN.

Pinterest
Pinterest

Med barvami ostajamo predvsem pri črni, za več elegance so vsekakor dobrodošle usnjene srajce v kaki zeleni, lešnikovo rjavi in vinsko rdeči, izredno privlačne, mehko delujoče, tudi nežnejše pa so tiste v svetlih, nevtralnih tonih, kot so bež, kožna ali morda celo pastelno modra oziroma pink.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.