Feng Shui: 5 nasvetov za zmanjšanje stresa in tesnobe doma

Feng Shui nam pomaga ustvariti spokojno in mirno okolje doma, v zelo posebnem zgodovinskem trenutku. Družba in svet na splošno sta se v zadnjih letih močno spremenila in vse te spremembe so vplivale na naše duševno in čustveno zdravje. Eden od razlogov je, da smo se morali izolirati v svojih domovih, da bi zaščitili svoje zdravje, na kar zagotovo nismo bili pripravljeni. A obstaja veliko načinov (poleg strokovne pomoči, ki je vedno nujna), da si olajšamo življenje in ga umirimo, tudi z dekorjem. V Harvey Normanu najdete ogromno dodatkov za dom, zato si lahko ustvarite res harmoničen ambient, tudi v slogu Feng Shuia, ki nam pomaga vnesti harmonijo v naše okolje, sobivati ​​z našimi najdražjimi in zgraditi zdravo in prijetno okolje za naše dobro počutje. Z majhnimi triki in spremembami v našem domu dosežemo pozitivnost na nivoju uma, zmanjšujejo nepotrebne informacije, ki jih prejemamo (torej šum sveta) in posledično tudi občutek tesnobe in stresa.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Okna so ključnega pomena

Po Feng Shuiju so okna naši najboljši zavezniki v času tesnobe. Med anksioznostjo ali napadom panike se lahko naš um počuti ujetega, odprt pogled, pokrajina, jasna panorama pa so lahko koristni za zbistritev uma in umiritev misli ter ponovno odkrivanje miru. Feng Shui priporoča, da so okna vedno čista in prosta, z zagrnjenimi zavesami in v svetlih barvah, tako da nam naravna svetloba ustvari tisti občutek miru, ki ga potrebuje naš sistem. Izkoristiti prve ure naravne svetlobe je največ, kar lahko naredimo za svoje dobro počutje. Kar zadeva nočno osvetlitev, Feng Shui vedno priporoča svetilke z naravno svetlobo.

Preurejanje pohištva in polic

Že vemo, da sta za Feng Shui red in čistoča bistvenega pomena za harmonično sobivanje z okoljem, dobro energijo, ravnovesje in zdravje, še toliko bolj, ko gre za naše čustveno in psihično počutje. Če govorimo o policah, mizah, pohištvu, knjižnih omarah in vseh površinah v našem domu, morajo biti vedno urejene. Zato je zelo pomembno zmanjšati “vidni šum”, da ne pridemo v stanje tesnobe, da ne obremenjujemo uma z motnjami in da lahko poskrbimo za pomembnejše stvari. Spomnimo se tudi, da navada kopičenja ali nepostavljanja stvari na svoje mesto povzroča po feng shuiju stagnacijo energije; zato, če želimo zdravo okolje, izberimo čim bolj minimalističen pristop, zavrzimo nepotrebno in pustimo doma le tisto, kar je potrebno in pomembno.

Foto: Zen za Harvey Norman

Foto: Zen za Harvey Norman

Svetle in sproščujoče barve

Za Feng Shui so barve predstavitev 5 temeljnih elementov njegove filozofije, kar pomeni, da vsaka barva nosi s seboj notranjo in močno energijo. Nasvet Feng Shui, da se počutite bolj umirjeno in sproščeno, ko ste doma, je, da poskrbite, da bo večina barv v hiši svetlih in mehkih tonov, kot so pastelne barve ali mehki odtenki, ki pomagajo sprostiti um. Feng Shui priporoča tudi vključitev modrih tonov v dom, ki pomagajo v boju proti stresu, anksioznosti in depresiji. Rumena pa spominja na sonce in toplo energijo, zato je prav tako dobrodošla. Lahko je posamezna stena ali celotna hiša, za iskanje ravnovesja pa se je treba opreti na druge dekorativne elemente. Ideja je postopno zmanjševanje intenzivnih barv, da ne bi povzročali kaosa.

Ogledala

Ogledala so danes zelo vsestranski in trendovski okrasni predmet, nepogrešljiv element doma, na voljo v neštetih modelih. Feng Shui svetuje, da je treba število ogledal v domu omejiti zunaj prostorov, kjer so res potrebna, kot so kopalnice ali spalnice. Po Feng Shuiju lahko prekomerno število ogledal dejansko povzroči nepotrebno razpršitev energije, pa tudi nezdrave obsedenosti, ko se nenehno vidimo v odsevu. Najbolje je, da jih postavite na prava mesta in položaje in ne razmišljate preveč o njih, temveč jih vedno hranite čiste.

Foto: Zen za Harvey Norman

Vzorci in modeli

V Feng Shuiju nikakor niso prepovedani, vendar preveč motivov, figur, potiskov ali dekorativnih elementov – pa naj bodo to tapete, zavese, pohištvo, preproge ali karkoli drugega – ustvarja motnjo. Zaradi tega Feng Shui priporoča, da jih zmanjšate, sploh če v hiši živijo ljudje s težavami s stresom in anksioznostjo. Če se jim ne moremo izogniti zaradi stila in dekorja, poskusimo uporabiti pastelne barve in makro vzorce.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.