Hlačne nogavice iz kašmirja

Lahko rečemo, da je kašmir najbolj dragocen naravni tekstil na svetu. In hkrati tudi tisti, ki najbolj greje. Pozimi ga gledamo povsod, sploh danes, ko so tako noro aktualni dvodelni kompleti, s krili, puloverji in hlačami iz kašmirja, ki nas seveda grejejo doma, hkrati pa so tako lepi, da bi jih nosili vedno in povsod. Tudi nogavice so lahko iz kašmirja, sploh hlačne, če pa smo jih nekoč kupovale le za otroke, imamo zdaj tudi svoje, v različnih barvah, tople in elegantne za prav vse mrzle dni v letu.

Zimska Calzedonia prav očara z barvami in elegantnimi vzorci, ki jih le zaznamo. Majhne geometrije, rebraste tkanine, drobne kite in črte, hkrati pa tudi gladkost kašmirja, s katerim nikoli ne zgrešimo. Kašmirsko volno pridobivajo na zelo visoki nadmorski višini, na področjih Himalaje. Kašmirskim kozam se volna izčesava s spodnjega dela kožuha – tam se nahaja najbolj fina volna. Gre torej za prestižno in dragoceno volno, ki je običajno tudi nekoliko dražja; njena značilnost je, da se mucka, a to je v resnici znak kakovosti, čeprav nam gre mnogokrat na živce in potem iščejo vse možne načine, kako te mucke tudi odstraniti. No, ni potrebno, ker ni grdo. Cene kašmirja že nekaj let rastejo in najverjetneje bodo rasle tudi naprej, najbrž tudi zato, ker smo danes vedno v iskanju boljših tkanin in kosov, ki niso le modna muha.

Ta kolekcija je prava mala investicija za vse čase, če pa pomislimo, da tu in tam le oblečemo kakšno lepo obleko ali krilo, no, potem je jasno, da morajo biti tudi noge primerno “oblečene”.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.