Ideja za izlet: Sottomarina v Chioggi

Predlagam jo zato, ker ji pravijo “Mala Venezia” in je dejansko Benetkam tudi zelo podobna. Seveda so tukaj razlike, a vtis je povsem enak: mesto s kanali, barvite hišice, vse razigrano in polno dobre volje. Pa še veliko manj turistov, kar je najbrž tudi ok. Za razliko od Serenissime je Sottomarina prevozna z avtomobili in javnim prevozom, ker je majhna, ni preveč kaotična in ima čudovito, peščeno, belo plažo, primerno za družine. Chioggia je mesto s petdeset tisoč prebivalci, nekaj kilometrov oddaljeno od svoje beneške starejše sestre: je mesto z bogato zgodovino, umetnostjo, kulturnimi znamenitostmi, a je tudi znano obmorsko letovišče in poletna destinacija, ki jo obožujejo Benečani ter ostali.

Chioggia

Poleti je eno izmed najbolj priljubljenih obmorskih letovišč za Benečane plaža Sottomarina, prav zraven Chioggie, znana po drobnem pesku in po precejšnji prisotnosti rekreacijskih objektov, kot so športna igrišča za odbojko na mivki, mali nogomet , balinanje, tenis in druge rekreacijske dejavnosti, pa tudi zelo dobro opremljeni lokali, diskoteke in okrepčevalnice, ki vedno poskrbijo za živahno nočno življenje. Plaža je dolga približno 6 kilometrov in je idealna destinacija za družine z otroki, mlade, željne zabave, in pare, ki želijo preživeti sproščujoče počitnice. Poleg tega je Sottomarina že od sedemdesetih let znana po zdravilnih lastnostih peska.

Chioggia
Chioggia
Chioggia
Chioggia

Visoka stopnja slanosti peska na tem območju je številne obiskovalce spodbudila, da so se v preteklih letih odpravili v kraj Chioggia, da bi opravili tako imenovano terapijo peskanja. Peskanje je zdravljenje s peskom, ki spodbuja dolgotrajno zlato porjavelost, kar je značilna tradicija Chioggie, zaradi katere je mesto postalo znano po vsej državi. Sottomarina Lido je cilj številnih turistov tudi zaradi svoje strateške geografske lege. Nahaja se 20 km od Benetk, manj kot 40 od ​​Padove, 60 od Vicenze in Roviga, 80 od Verone in Ravenne. Ima skoraj 3 km dolgo promenado, kjer se na eni strani s pogledom na morje nahajajo številni hoteli, na drugi strani pa številni vhodi v kopališča in kampe.

Plaža Sottomarina v Chioggi
Chioggia
Chioggia

Plaža Sottomarina Lido, dolga približno deset kilometrov, z globino, ki na nekaterih mestih doseže 300 metrov, je značilna in cenjena zaradi kakovosti drobnega peska z veliko prisotnostjo avgita, kremena, silikatov in sljudnih elementov. Zaradi rednega zmernega in stalnega prezračevanja je ta plaža posebej priporočljiva za helioterapijo in psamoterapijo ter za čudovito porjavelost. Njena široka in prijetna obala je idealna za dolge sprehode, otroške igre in nasploh za sprostitev.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.