Izbrati sebe

V letošnjem letu sem se naučila pomembne lekcije:

Običajno življenje je lahko izjemno, lepota je v nepopolnosti in čarobne trenutke lahko najdemo vsak dan.

A zanimivo, kako je odkrivanje magičnosti v običajnih trenutkih nekaj povsem napornega v času, ko je vse samoumevno in sploh nismo prepričani, ali je nebo roza ali modro, ker je v resnici vseeno. Pa ni. Odločila sem se spremljati sebe v tej čudoviti pustolovščini, ki ji rečemo življenje. Pozorno opazujem svoje korake, zato hodim nekoliko bolj počasi, a še bolj strpno, lahkotno in modro, ker me zanima vse, kar se zgodi na poti, in me še posebej zanimajo ljudje, ki jih po tej poti srečujem. Potrebno je živeti s polnim srcem in odprtimi očmi, doživljati vsak trenutek v svoji popolnosti in se večkrat ustaviti zato, da se objamemo in si rečemo: super si, ker si prišla tako daleč! Ali to počnete? Mar ni običajno tako, da na prijazne besede do sebe kar pozabite?

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Veste, v kaj sem noro zaljubljena? V tihe nedelje doma, z jutranjo haljo in spetimi lasmi, z najboljšo knjigo v naročju in Sofio, ki sedi nekje ob meni. Zaljubljena sem v mirne prizore in svoje najljubše serije, v potrebo, ki jo imamo vsi po tem, da smo preprosto sami in v mirnem okolju razberemo, razčlenimo, analiziramo svoje misli. Vem, letos smo imeli veliko priložnosti in iskreno upam, da smo jih znali ujeti. Vse tiste trenutke, ko smo lahko doživeli najlepšo družbo, torej sami sebe, in se malo bolje spoznali. Ljudje niso nikoli lepši kot takrat, ko so sami.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

To leto me je spomnilo na to, da se ne smem nikoli opravičiti za to, ker sem preveč blestela ali se vsak večer znova globoko v sebi sesuvala. Kot bi rekel Tyler Kent Wright, tako nastajajo galaksije in tako rastemo tudi sami. December je čas za udobje, dobro hrano in toploto, dotik prijazne roke in pogovor ob ognju: čas je za dom in za vse tiste stvari, ki jih običajno čez leto zanemarjamo, ker se nanje niti ne spomnimo. A ko te čas ustavi, je tako, da za njimi letiš kot zmešana kura in si jih preprosto želiš ujeti. Če ti dejansko uspe ali se jih le bežno dotakneš, je povsem druga zgodba. Hladno vreme nam ponuja drobne, tihe trenutke topline in udobja.

Ko se znamo ustaviti, je tako, da vse okoli sebe zaznamo le eno: popolnost.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Življenje je čudovita avantura, polna preprostih užitkov, pridobljenih življenjskih lekcij, sprejemanja pristnega sebe in spoznavanja drugih. Včasih sem potrebovala še eno obleko, novo torbico, rdečo šminko in tisto zadnjo dišavo, ki sem jo videla na internetu zato, da je bilo bivanje tukaj in zdaj še bolj popolno. Danes potrebujem samo varno zavetje, svojo spalnico, da lahko mirno počivam, in dobro knjigo zato, da si omislim lepe sanje. Vse ostalo pride in gre, kar pa mi je najbolj všeč, je, da sem pripravljena spustiti in še bolj pripravljena sprejeti. Pa ne le novo leto, temveč tudi vse ostalo.

Foto: Zen za Harvey Norman

Slečem plašč starih skrbi, zdi se mi, da je bil nekoč, vsaj v moji domišljiji, podoben odeji, nabiti z zvezdami. Domišljija je vse, a včasih je kar dobro, če stopiš iz oblaka in se odločiš zase. Zato danes, na pragu novega leta, ponovno izberem in, ve to že veste, izberem sebe.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
 1. UUUF – kako dobre in prave besede!
  Včasih nam mora res to nekdo znova povedat!
  Ker, vsaj veliko nas je takih in to predvsem starejših, ki to vemo, ampak potem te življenske okoliščine potisnejo v drugo smer in včasih se tudi “izgubimo”, ker je teža življenja prevelika.
  HVALA Lorella!

  Slike in styling pa je čudovit in pričara mehkobo in veselje do praznikov, ki je letos nekam otopel.

  Vse lepo!

 2. Lorella zdravo. Hvala, da nas vedno znova opozarjas kako pomembno je spostovati sebe.
  No, ampak danes bi izpostavila nekaj drugega. Zelo rada prebiram tvoje clanke, zelo tezko cakam sredina dobra jutra . Me je vnukinja Ela danes vprasala, kaj se kar sama nasmihas. Ves Ela tidve pravljicni zenski imata tako nalezljiv nasmeh, da se iz tv ekrana prikrade na moje ustnice
  . Hvala klepetulji Ana in Lorella cudoviti sta, in res hvala za tako prijetne oddaje. Pa da ti prisepnem, ce imam le cas gledam ponovitve.
  Vse lepo vama zelim.

  1. Draga Milena, z Ano se imava tako dobro, da zdaj več ne vem, kje je meja med službo, zabavo in prijateljstvom. In vem, da se to vidi in čuti. Dejansko se veliko smejeva in iskrice v očeh nastanejo zato, ker ona nekaj pove in jaz imam asociacijo na neko osebno zgodbo ter obratno. Zelo sem hvaležna, da sem jo našla, ker mi je obogatila življenje. Hvala, ker si z nama!
   PS: Ani sem poslala tvoj komentar in že jo vidim, kako vriska 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.